1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevi'nde GREV ASKIDA
Cezaevinde GREV ASKIDA

Cezaevi'nde GREV ASKIDA

Kamu-Sen tarafından 24 saat süreceği açıklanan grev, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’nın “Cezaevi Teşkilat Yasa Tasarısı”nın Cuma gün Teknik Kurul’da oylanacağını taahhüt etmesi üzerine 29 Ağustos Cuma güne kadar askıya alındı.

A+A-


Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) bugün Merkezi Cezaevi’nde 09.00-11.00 saatleri arasında grev yaptı. Greve Gardiyanlar Birliği de destek verdi.

Kamu-Sen tarafından 24 saat süreceği açıklanan grev, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’nın “Cezaevi Teşkilat Yasa Tasarısı”nın Cuma gün Teknik Kurul’da oylanacağını taahhüt etmesi üzerine 29 Ağustos Cuma güne kadar askıya alındı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Merkezi Cezaevi’nin sorunlarla gündemde olan bir kurum olduğunu, fiziki yapıdan kaynaklanan zorlukların güvenliğin sağlanmasını zorlaştırdığını, gardiyanların güvenliği olmadığını belirtti.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da 175 kişi kapasiteli cezaevinde 300 kişinin barındığını, güvenli bir ortam bulunmadığını kaydetti.

ÖZKARDAŞ: “GARDİYANLARIN GÜVENLİĞİ YOK”

Gardiyanların çok zor şartlar altında görev yaptığını söyleyen Özkardaş, cezaevinin yapısının, koşullarının, tutuklu ve mahkum profilinin değiştiğini bilmeyenlerin, orada çalışanların yaşadıklarını anlayamayacağını kaydetti. Özkardaş, gardiyanların güvenliği olmadığını ifade etti.

Cezaevi Teşkilat ve Kadro Yasa Tasarısı’nın yıllardır tartışıldığını belirten Özkardaş, tasarının Teknik Kurul’da oylanmasının sendika temsilcileri dışındaki temsilciler tarafından geciktirildiğini iddia etti. Grevin bu nedenle yapıldığını söyleyen Özkardaş, ancak bugün İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’nın 28 Ağustos Perşembe gün Teknik Kurul temsilcilerinin cezaevinde bir araya gelerek ön görüşme ve 29 Ağustos Cuma günü de oylama yapılması sözü verdiğini, bunun üzerine grevi askıya aldıklarını kaydetti.

Özkardaş, verilen sözlerin tutulması halinde 1 Eylül Pazartesi gününden itibaren süresiz grev başlatacaklarını belirtti. Greve katılım oranının yüzde 100 olduğunu söyleyen Özkardaş, destek verenlere teşekkür etti.

BENGİHAN: “CEZAEVİNDE GÜVENLİ ORTAM YOK”

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, göreve gelen tüm İçişleri Bakanları’nın Merkezi Cezaevi’nde yaşanan sorunlara karşı duyarsız olduklarını iddia etti. Her bakanın yeni Merkezi Cezaevi binası yapılacağının sözünü verdiğini ancak bunun yapılmadığını söyleyen Bengihan, cezaevinde güvenli bir ortam olmadığını vurguladı.

Cezaevinin amacının oradaki kişileri topluma kazandırmak olduğunu belirten Bengihan, bunun sağlanabilmesi için cezaevinin, kurumsal yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Bengihan, “175 kişi kapasiteli cezaevinde 300 kişinin barınıyor. İngiliz döneminden kalma yasalar uygulanıyor. Yeni yasa için çalışmalar 4 yıl önce başlatıldı ama bir türlü sonuçlandırılmadı” dedi.

(TAK)      

 

 

Bu haber toplam 2395 defa okunmuştur