1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevi’nde bir ilk daha
Cezaevi’nde bir ilk daha

Cezaevi’nde bir ilk daha

Merkezi Cezaevi’nde bir ilke daha imza atıldı

A+A-

Merkezi Cezaevi’nde hükümlü olarak tutulan ve eğitimlerini yarıda kesmek  durumunda kalan mahkumlara eğitimlerini tamamlama imkanı veriliyor.

Mahkumlar gardiyanlar tarafından verilen derslerle ortaokul dıştan bitirme sınavına katıldı.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliği ile gerçekleştirilen sınava 12 mahkum katıldı. Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, sınavla ilgili bilgi verdi.

Bilmem, “Daha önce gerçekleştirilen topluma kazandırma projelerinde belirttiğimiz  gibi çeşitli nedenlerle cezaevine düşen insanlarımızı hayata bağlamak, topluma  kazandırmak için yaptığımız projelerde bir ilke daha imza atıyoruz” dedi.

12 hükümlüyü sınava katılarak gösterdikleri çaba ve cesaretten dolayı kutlayan Bilmem, sınava destek veren herkese teşekkür etti.

Bilmem, Merkezi Cezaevi’nin bir eğitim yuvası olarak, topluma kazandırma projesi işlevine devam edeceğini sözlerine ekledi.

600 öğrenci bulunuyor

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği  Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı da, Açık Öğretim Eğitim Kurumları faaliyetlerinin üçüncü ülke vatandaşları ile bütün vatandaşlara açık olduğunu anlattı.

Açık Öğretim Eğitim Kurumları Faaliyetleri’nin KKTC’de geçen yıl hayata geçtiğini kaydeden Avcı, bundan sonraki sınav takvimi içerisinde açık lise öğrencilerinin sınava alınacağını söyledi.

Avcı, KKTC’de toplamda bugün açık öğretim kurumlarına bağlı yaklaşık 600 öğrenci bulunduğu bilgisini verdi.

Avcı, “Çok kısa sürede yurt dışında Azerbaycan’da Kuveyt’te , Suudi Arabistan’da İran’da gerçekleştirdiğimiz bu sınav hizmetleri KKTC’de kısa sürede daha ileri  bir şekilde rayına oturtarak gerçekleştirir hale geldik” dedi.

Mahkumlara meslek kursu

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Fırıncıoğulları ise, açık ortaokul ve lise sınavlarının senede 3 kez yapılacağını duyurdu.

Kayıtların Milli Eğitim bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nde gerçekleştirildiğini kaydeden Fırıncıoğulları, “denkliği Türkiye’den alınan lise veya açık ortaokul diploması, Kıbrıs’ta da denkliği verilmektedir. Alınan diplomalar, Kıbrıs’ta bir ortaokul veya liseden mezun olmuş gibi geçerlidir”
dedi.

Fırıncıoğulları, daha ileriki tarihlerde Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içerisinde Merkezi Cezaevi’ndeki mahkumlara yönelik meslek edindirme kursu açmak istedikleri bilgisini de verdi. (BRT)

 

Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur