1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çeyrek finalde görev onların
Çeyrek finalde görev onların

Çeyrek finalde görev onların

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları yarın oynanacak.

A+A-

Lig müsabakalarının oynanmayacağı bu haftada Lefkoşa, Mağusa, Cihangir ve Girne’de çeyrek final heyecanı yaşayacak.  Pepsi Kıbrıs Kupası’nda yarın oynanacak çeyrek final karşılaşmalarının hakemleri açıklandı. Zor karşılaşmalarda Mehmet Malek, Kerem Eran, Fehim Dayı ve Serhan Şimşek görev yapacak.

Malek yine Girne’de
Geçtiğimiz yılın finalinde karşılaşan ve bu yıl yarı finale çıkma mücadelesini Girne 20 Temmuz Stadı’nda verecek olan Yenicami ve Lefke arasındaki karşılaşmayı Mehmet Malek yönetecek. Malek bu sezon kupanın ilk turunda Türk Ocağı – Dumlupınar, ikinci turunda Türk Ocağı – K.Kaymaklı karşılaşmalarını yönetmişti. Yenicami, Mehmet Malek’in ligde yönettiği iki karşılaşmada Serdarlı’yı 1-0 ve Çetinkaya’yı 3-1 yenme başarısı gösterdi. Malek’in yönetim gösterdiği maçlarda Lefke bu sezon Bağcıl’ı 3-2, Lapta’yı 5-0 yenerken Cihangir’e 1-0 mağlup oldu. Kupanın ilk iki turunda Girne’de maç yöneten Mehmet Malek, çeyrek finalde de Girne’de düdük çalacak.

DTB – K.Kaymaklı maçı Dayı’nın
Cihangir Stadı’nda oynanacak Doğan Türk Birliği – K.Kaymaklı karşılaşmasında Fehim Dayı görev yapacak. Bu sezon kupanın ilk turunda Göçmenköy – Çetinkaya ve ikinci turunda Yalova – Değirmenlik maçlarını yöneten Fehim Dayı, çeyrek finalde de görev aldı. Doğan Türk Birliği, Dayı’nın bu sezon ligde yönettiği maçlarda B.Bağcıl’ı 1-0, Cihangir’i 4-3 yenerken G.Birliği’ne 6-0’lık skorla yenilmişti. K.Kaymaklı Fehim Dayı’nın görev yaptığı maçlarda Cihangir’i 2-1, B.Bağcıl’ı 4-3 mağlup etme başarısı gösterirken Yenicami’ye tek golle mağlup olmuştu.

Eran iki takıma ikinci kez düdük çalacak
Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak Y.Boğaziçi – Yalova çeyrek final maçında Kerem Eran görevlendirildi. Kupaının ilk turunda Mağusa Türk Gücü – Düzkaya ve ikinci turunda Doğan Türk Birliği – Çetinkaya maçlarında görev yapan Kerem Eran, çeyrek finalde de görev aldı. Eran bu sezon her iki takımın lig maçlarında 1’er kez görev yaptı. Y.Boğaziçi Eran’ın yönettiği maçta deplasmanda Cihangir’e 4-0 yenilirken, Yalova, Binatlı deplasmanından golsüz eşitlikle ayrılmıştı.

G.Birliği – Mormenekşe maçı Şimşek’in
Çeyrek finalin önemli karşılaşmalarından bir tanesi olan G.Birliği – Mormenekşe maçı Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak ve bu karşılaşmada Serhan Şimşek görev yapacak. Kupanın ilk turunda Karşıyaka – Doğan Türk Birliği ve ikinci turunda Lefke – Düzkaya maçlarını yöneten Şimşek, ilk devrenin son maçında iki takımın karşılaştığı ve Mormenekşe’nin 2-0 üstünlüğü ile noktalanan maçta da görev yapmıştı. Bu maçtan ayrı olarak Şimşek G.Birliği’nin 2-1 yenildiği Cihangir maçını ve Mormenekşe’nin golsüz berabere kaldığı Y.Boğaziçi maçında da düdük çaldı.

Sertoğlu’ndan “Futbol şöleni”ne davet
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklamada “Futbol şöleni” olarak nitelendirdiği çeyrek final karşılaşmalarına tüm halkı izlemeye davet etti. Maçlara girişin ücretsiz olacağı belirtilen açıklamasında Sertoğlu “Gençliğimize sahip çıkma adına; Kıbrıs Türk Futboluna sahip çıkma adına; en önemlisi de, kendi öz kurumlarımıza sahip çıkma adına; tüm halkımızı, bölgelerimizdeki "futbol şöleni" havasında organize edeceğimiz karşılaşmalara davet eder, göstereceğiniz yüksek ilgiye şimdiden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur