1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çeyrek finalde Doğu derbisi
Çeyrek finalde Doğu derbisi

Çeyrek finalde Doğu derbisi

Pepsi Kıbrıs Kupası çeyrek finalinde yarın karşılaşacak olan iki Süper Lig takımı, Mormenekşe ile Gençler Birliği son çalışmalarını dün yaptılar.

A+A-

Kaya Emiroğlu

Ligde sıkıntılar yaşayan Gençler Birliği Teknik Direktörü Ahmet Ogan, maçla ilgili temkinli konuşurken, Mormenekşe Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu amaçlarının üç yıl önce yaşadıkları başarıyı yine yaşamak olduğunu belirtti. Gençler Birliği ilk turda deplasmanda Hamitköy’ü, ikinci turda ise Bostancı Bağcıl’ı elemişti. Mormenekşe ise ilk turda deplasmanda Denizli’yi, ikinci turda ise yine deplasmanda Gönyeli’yi eleme başarısı göstermişti. İki takım son oynadıkları lig maçlarını ise kazandılar.

Ogan: “Lig daha önemli”
Gençler Birliği Teknik Direktörü Ahmet Ogan, kupa çeyrek final maçıyla ilgili olarak temkinli ifadeler kullanırken, “Lig bizim için daha önemli, ancak kupada da çıkıp en iyi şekilde sahada mücadelemizi vereceğiz.” dedi. Mormenekşe’nin lig sıralamasındaki yerini de hatırlatarak çok iyi bir takım ifadesini kullanan Ahmet Ogan, ancak takımına güvendiğini ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydetti. Kırmızı siyahlılarda Emeka’nın cezası bitti. Afrika’lı oyuncunun çeyrek final maçında forma giymesi beklenirken, takımın başarılı savunma oyuncuları Ogün ve Sinan’ın sakatlıkları ise sürüyor. Bu iki oyuncunun haftaya ligde oynanacak maça yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Şerifoğlu: “Bir kez daha yarı finale yükselmek istiyoruz”
Mormenekşe Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu ise hedeflerinin üç yıl önce olduğu gibi yine yarı final olduğunu belirtti. Kupanın ligden daha farklı bir atmosferi olduğuna işaret eden Şerifoğlu, takımların ligdeki durumlarıyla örtüşmeyen sonuçların çıkabildiğini, ancak takımının en az ligdeki kadar iyi mücadele edeceğini vurguladı. Birbirini çok iyi tanıyan iki takımın maçının güzel ve zevkli geçmesini dileyen Şerifoğlu, “Play-out konusunda bir sıkıntımız kalmadı. Bundan dolayı kupaya daha iyi odaklandık.” dedi.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur