1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Çevreyolu Projesi” için geri sayım başladı
“Çevreyolu Projesi” için geri sayım başladı

“Çevreyolu Projesi” için geri sayım başladı

Lefkoşa’nın trafiğini rahatlatacağı ön görülen ve yıllardır kamulaştırma sorunu nedeniyle hayata geçirilemeyen “Kuzey Lefkoşa Çevreyolu Projesi” için çalışmalara başlanıyor.

A+A-

Lefkoşa’nın trafiğini rahatlatacağı ön görülen ve bir türlü hayata geçirilemeyen 16 kilometrelik “Kuzey Lefkoşa Çevreyolu Projesi” için geri sayım başladı.

Yıllardır “kamulaştırma sorunu” nedeniyle bitirilemeyen yolun, önemli bir kısmı asfaltlanmış ancak, istimlâk ve ara emri sıkıntıları nedeniyle proje tamamlanamamıştı.

Güzergâh üzerindeki yolun büyük kısmı asfaltlanmış, refüjleri takılmış halde olmasına karşın küçük bir kısmın hala toprak olduğu ve asfaltlanmayı beklediği gözlemlendi.

Yol güzergâhındaki ‘istimlak’ sorununa takılan çalışmaların hemen başlayacağı bilgisini basınla paylaşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yol üzerindeki son ara emirli yer sorununun da giderildiği müjdesini vermişti.

Atakan, Lefkoşa-Girne anayolu ile Taşkent arasındaki bölümün açılabilmesi için gerekli çalışmalara hemen başlanacağını açıklamıştı.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “ Kuzey Lefkoşa Çevreyolu üzerindeki son ara emirli yerin sorunu da bugün itibariyle çözüldü.

Lefkoşa-Girne anayolu ile Taşkent arasındaki bölümün açılabilmesi için gerekli çalışmalara hemen başlanıyor. Hayırlı olsun” denilmişti.

cev-004.jpg

Yolun büyük kısmı asfaltlanmış, refüjleri takılmış halde

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190328101610.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
Etiketler : ,