1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘Çevre’de toplu gösterim
‘Çevre’de toplu gösterim

‘Çevre’de toplu gösterim

‘Çevre’de toplu gösterim

A+A-

Yeşil Barış Hareketi her yıl düzenlediği kısa film yarışmalarında dereceye giren filmlerin toplu gösterimini yapacak.

Yeşil Barış Hareketi, Limasol Türk Kooperatif Bankası paydaşlığında bugüne kadar 4 Kısa Film Yarışması düzenledi. Her yıl dereceye giren filmlere maddi ödülleri, plaketleri ve katılım belgeleri verilirken yarışmanın bu yıl da 5.’si düzenlenecek.
Çevre konulu düzenlenen yarışmada filmciler serbest bırakılıyor ve çevre konusunda seçtikleri konularla yarışmaya katılabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada şu isim ve filmler ödül almışlardı;

Birinci: DEĞER - Mehmet Kocamış
İnsanoğlu doğayı kendi çıkarları uğruna her geçen gün yok etmeye çalışmaktadır. Aslında farkında olmadan yok etmeye çalıştığı şey kendisi ve kendi geleceğidir. Her şey tamamen yok olmadan önce doğayla son pazarlıklarını yapmak ister ve akıllarda şu gerçekliği izleyicinin farkındalığına getirmeye çalışır; “Bir damla saf su sahip olduğumuz her şeyden daha değerlidir”.

İkinci: Gün Batarken - Şenol Çöm
Sebebi belli olmayan bir patlamadan sağ olarak kurtulan bir insan, beraberinde taşıdığı çantanın içindeki fidanı, zor yaşam koşullarına rağmen dikmek için çetin bir yolculuğa çıkar...

Üçüncü: İsimsiz Hikaye - Sadık Demiröz
Küçük bir kızın penceresinden doğal güzellikleri izlerken çevresinin hızlıca değişerek yok oluşu kavramsal olarak işlenmiştir. İnsanın doyumsuzluğu nedeni ile gözler önüne serilen manzara, nasıl bir sona doğru yol aldığımızı gösterir.

Juri Özel Ödülü: Bir Damla – Hasan İnce
İnsanın doğru ya da yanlış tercihleri kendisi ile birlikte diğer bütün canlıların yaşamını etkiler. Film, suyun ne kadar yaşamsal olduğunu ve israfının gelecekte bir damla suyun bile ne kadar önemeli olduğunu gözler önüne seriyor.

Toplu gösterim 11 Ekim Salı akşamı Gönyeli Belediye Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak.

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 284. Sayısı

Adres Kıbrıs 284. Sayısı