1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Çevre Bakanlığı olmadan sorunlar çözülemez"
Çevre Bakanlığı olmadan sorunlar çözülemez

"Çevre Bakanlığı olmadan sorunlar çözülemez"

Çevre Platformu, ülkede ardı ardına yaşanan çevre felaketleri karşındaki acizliğin ancak Çevre, Şehircilik Ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kurulmasıyla giderilebileceğini ifade etti.

A+A-

Dün yaşanan yangının ardından bugün Çevre Platformu basın açıklamasında bulundu. Son yıllarda yaşanan çevre sorunlarının Kıbrıs Sorunu’ndan fazla gündemi işgal etmesine rağmen çevreye gereken önemin halen verilmediği ifade edildi.
Orman yangınlarının yaz aylarında Kıbrıs’ın kaderi haline gelmesine rağmen henüz “yangın helikopteri”nin bulunmamasının, çevre konusundaki acizliğin en büyük kanıtı olduğu vurgulandı.

Çevre Platformu, yeni hükümetin çevre koruma, orman, meteroloji, jeoloji ve maden, su işleri, şehir ve planlama gibi çevre ile ilgili ‘‘denetçi’’ nitelikteki tüm daireleri tek çatı altında toplayarak, diğer bakanlıklardan bağımsız hareket edebilen ve finansal açıdan da yeterli fonlarla donatılmış bir Çevre, Şehircilik Ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kurulması talebinde bulundu.
Mecliste temsil edilen siyasi partilerle bu konuyu görüşerek isteklerini dile getirmek için yarından itibaren girişim başlatılacağı da kamuoyuna duyuruldu.YD

Bu haber toplam 2363 defa okunmuştur