1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ‘Ceviz’ tadında festival…
‘Ceviz’ tadında festival…

‘Ceviz’ tadında festival…

“9. Lefke Ceviz Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

A+A-

Dokuzuncu Lefke Ceviz Festivali, dün yoğun katılım ile gerçekleştirildi.  

Lefke Turizm Derneği ve Lefke Belediyesi işbirliğinde dokuzuncusu düzenlenen Lefke Ceviz Festivali, Lefke Atatürk Parkında toplanan kortejin, festival alanına ulaşması ile başladı.

Festivalde yer alan stantlarda özellikle ceviz ve ceviz ürünleri yer alırken, bunun yanında çeşitli yerel tatlar satışa sunuldu.

Halk dansları gösterileri, konserler, Karagöz Lefke’de isimli özel sunum, Bir Lefke Masalı isimli özel gösteri ile yediden yetmişe tüm katılımcıların eğlenceli saatler geçirilmesine olanak sağlandı.

Kıbrıs kültürü ve Lefke’nin yerel özelliklerinin yansıtıldığı festivalde; Lefke Portakal Çemberi’nin açılışı, çok sayıda sanatsal sergi, köy kadın kursu sergisi, nostaljik otobüs ve rehber eşliğinde Lefke tanıtım turu, konserler, nostaljik kıyafet defilesi ve ceviz ağırlıklı ürünlerin satışı yer aldı. 

Festival kapsamında açılan, Atila Karaderi’nin “Lefke Bir Sevdadır. Sevgiliye Olan Tutkudur” isimli fotoğraf sergisi, Lefke Belediyesi Kadın Kursu’nun “El Emeği Göz Nuru” isimli sergisi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Geri Dönüşüm Sergileri de katılımcılardan takdir topladı. 

l1-025.jpg

l2-017.jpg

l3-010.jpg
 

 

 

Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur
Etiketler : ,