1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Cevabımızı sahada vermek istiyoruz”
“Cevabımızı sahada  vermek istiyoruz”

“Cevabımızı sahada vermek istiyoruz”

Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi, grubun lideri Mersin Basket maçına hazır. Antrenör İlker Gözeneli ve tecrübeli oyuncu Oya, YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde (TKB2L) mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bugün oynayacağı Mersin Basketbol karşılaşması için hazırlıklarını dün yaptığı taktik antrenmanla tamamladı. NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak.

YDÜ Antrenörü İlker Gözeneli ve takımın tecrübeli oyuncusu Oya Salter ligde lider durumda bulunan Mersin Basketbol karşılaşması ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını ve maçı kazanmaya odaklandıklarını kaydeden YDÜ cephesi, bugünkü karşılaşmada seyircilerden de büyük bir destek beklediklerini vurguladı.

Salter: “Galibiyete odaklandık”
Kariyer açısından Türkiye 2. Ligi’nin en önemli oyuncuları arasında gösterilen ve takıma yeni katılan Oya Salter, kritik karşılaşma ile ilgili olarak maça çok iyi hazırlandıklarını ve hedefin mutlak galibiyet olduğunu ifade etti. Maçın öneminin bilincinde olduklarını aktaran tecrübeli basketbolcu, “Bu maçın ardından daha kolay diyebileceğimiz maçlar oynayacağız. Her maçın olduğu gibi bu maçın da telafisi var. Sonuçta bu maçı kazanmak veya kaybetmek her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Biz şu an galibiyete odaklandık ve hedeflerimiz doğrultusunda da önümüze çıkan tüm engelleri aşmak istiyoruz.”diye konuştu.

“Kontrolün hep bizde olması gerek”
Karşılaşmayı kazanmak için maç boyunca kontrolü ellerinde tutmaları gerektiğini aktaran Salter, “Kontrolün bizde olduğu sürece rakibin bize karşı bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Tüm maçta kontrolü kaybetmemeliyiz, ben bu karşılaşmada galip geleceğimize yürekten inanıyorum. Umarım seyirci de karşılaşmaya gelir ve bizi desteklerler. Çünkü ciddi anlamda onlara ihtiyacımız var. Rakibi seyirci ile baskı altına alıp, onları eli boş göndermek istiyoruz.”dedi.

Gözeneli: “Tüm Türkiye’ye cevabımızı sahada basketbol oynayarak vermek istiyoruz”
Zorlu karşılaşma ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan YDÜ takımının koçu İlker Gözeneli, takımın şu ana kadar göstermiş olduğu performanstan fazlasıyla memnun olduğunu söyledi. Karşılaşma öncesi her şeyin yolunda olduğunu ve maça tam anlamıyla hazır olduklarını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Geçtiğimiz maçın hükmen yenilgiyle tamamlanmasını talihsizlik olarak görüyorum. Ben bu maçta oyuncularıma ekstra bir motivasyon sağlamadım. Biz tüm Türkiye’ye cevabımızı sahada basketbol oynayarak vermek istiyoruz. Bizim hedeflerimiz var, bir üst lige çıkmak istiyoruz. Biz profesyonel bir ekibiz ve hiçbir dış etkenden etkilenmememiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Bu şartlarda oynamayı öğrenmek zorundayız”
Gözeneli, Türkiye Ligi’nde mücadele eden diğer takımlara göre belli bir TC’li oyuncu kotalarının olmasının rotasyonlarını daralttığını kaydederek, “Rakiplerimiz de bunun bilincinde ve bunu kendileri açısından kullanma çabası içerisine giriyorlar. Ancak yapacak bir şey yok. Bu şartlarda oynamayı öğrenmek zorundayız. Rotasyonu çoğaltmak için Kıbrıslı oyuncularımızın kalitesini artırmaya çalışıyoruz.” dedi. Bunun Kıbrıslı oyuncular için kolay olmadığının bilincinde olduğunu kaydeden Gözeneli, “Çünkü Türkiyeli oyuncularımız profesyonel ve meslekleri bu. Ancak onlarla birlikte oynadıkça Kıbrıslı oyuncularımızın da gelişim süreci hızlanacaktır. Rotasyon sayımızı artırmamız halinde final grubunda şansımız çok yüksek olacak.” dedi.

Oyuncuların arasında çok iyi bir arkadaşlık olduğunu belirten Gözeneli, “Türkiyeli oyuncularımız da burada olmaktan çok mutlu. Buraya tamamen uyum sağladılar. Özellikle Kıbrıslı oyuncularla olan arkadaşlıkları çok üst seviyede. Bu arkadaşlık maça da yansıyor. Takım ruhu özellikle kadın basketbolunda çok önemli. Biz bir takımız ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

“Oya transferi, Tuğçe’nin ofansif performansını arttırdı”
Oya Salter’i transfer ederken düşündükleri sebebin oyuncunun 2. Lig tecrübesinin olması olduğunu aktaran tecrübeli çalıştırıcı, “Çünkü Aslı, Tuğçe ve Hülya hep 1. Lig’de forma giydi ve 2. lig atmosferine hemen adapte olmaları kolay değil. Özellikle oyun kurucu bölgesinde Tuğçe’nin yalnız kalması, Oya’yı transfer etmemize sebep oldu. Oya’nın Tuğçe’yle bu görevi paylaşması, Tuğçe’nin ofansif olarak bize daha fazla katkı yapmasına olanak verdi.” diye konuştu.

“Minimum top kaybı, maksimum çembere top atmak”
YDÜ takımı olarak kontrollü bir oyun anlayışı içerisinde olduklarına vurgu yapan deneyimli antrenör, “Biz çok genç bir ekip değiliz. Bu yüzden enerjimizi maça yaymak durumundayız. Kontrollü bir oyun oynadığımız için de hedefimiz minimum top kaybı ve maksimum çembere top atmak. Burada tabi tecrübe ve deneyim çok önemli. Ligde top kaybı anlamında üstün oyunumuzun yanında, ribaunt anlamında da çok iyi bir istatistik yakalamış durumdayız.”dedi.

“Aslı Türkiye 2. Ligi’nin en iyisi”
Özellikle Aslı Sevinç’in kendileri açısından çok önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Gözeneli, “Biraz iddialı olacak ama Aslı’nın Türkiye Kadınlar 2. Ligi’nin en iyi uzun forveti olduğunu düşünüyorum. Hem çok önemli bir kariyer, hem de çok önemli bir karakter. Aslı bize deneyimiyle ve performansıyla büyük bir farklılık yaratıyor. Bu ligde uzun forvetin ne kadar kuvvetliyse, o kadar farklılık yaratıyorsun.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur