1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çetinkaya çıtayı yükseltecek mi?
Çetinkaya çıtayı yükseltecek mi?

Çetinkaya çıtayı yükseltecek mi?

Takımları Tanıyalım…

A+A-

Çok değil, birkaç sezon öncesine kadar lig şampiyonlukları ile adından sıkça söz ettiren Çetinkaya, geçtiğimiz sezon yaşadığı değişimi sürdürüyor. Sezonu geç açan Süper Lig takımları arasında yer alan sarı kırmızılı ekip, başkan Cemal Bulutoğluları’nın göreve devam etmesi sonrası takımın başına deneyimli teknik direktör Erol Çağaloğlu’nu getirdi.

Geçtiğimiz sezon birçok yıldız oyuncusunu başka takımlara veren Çetinkaya’da aynı durum bu sezon öncesi de yaşandı. Kalesinde güven veren ve geçtiğimiz sezon kazanılan puanlarda pay sahibi isim olan Hasan Piro’yu K.Kaymaklı’ya veren Çetinkaya, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak forma giyen golcü oyuncu Cedric Fein’i de Lefke’ye kiraladı. Yine geçtiğimiz sezon K.Kaymaklı ile gol krallığı yaşayan Esin Sonay’ı ve yetenekli oyuncusu Batshi Patrick’i Yenicami’ye, Hüseyin Kayalılar’ı Mağusa Türk Gücü’ne veren sarı kırmızılı ekip, Musa Şanlıer’i de bir başka Lefkoşa ekibi K.Kaymaklı’ya verdi. Birçok oyuncusu ile yol ayrımına giden Çetinkaya, buna rağmen Serdarlı’nın başarılı oyuncusu İbrahim Faye’yi kadrosuna katarken, Lefke’de Kıbrıs Kupası şampiyonluğu yaşayan Kpah Sherman’ı da elinde tutmayı başardı. Kaleye eski oyuncusu Ahmet Gardiyanoğlu takviyesi yapmayı planlayan sarı kırmızılı ekip geçtiğimiz sezonun Birinci Lig gol kralı Hüseyin Küsbeci’yi de G.Gücü’nden renklerine bağladı. Giden oyunculardan arda kalan oyunculara bu takviyeleri yapan Çetinkaya, aynı zamanda A2 takımda forma giyen oyunculardan bazılarını da bünyesine kattı.

Geçtiğimiz sezon yıldız oyuncularını kaybettiğinde neler yapacağı merak edilen, günün sonunda ligi 4’üncü sırada bitirme başarısı gösteren Çetinkaya’da aynı durum yine söz konusu. Bakalım bu sezon Çetinkaya, yine yaşadığı kayıplara rağmen ligi iyi bir yerde bitirecek mi...

-------------------------------

Bulutoğluları takımına güveniyor 
Çetinkaya Türk Spor Kulübü başkanı Cemal Bulutoğluları sezon açılışında yaptığı açıklamada özellikle kadroda yer alan genç oyunculara güvendiğini belirtmişti. Bulutoğluları, geçtiğimiz yıl yakalanan başarının yeniden devam edeceğini söylerken, takımın başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Çağaloğlu: “Çıtayı yukarı çekme hedefindeyiz” 
Çetinkaya teknik direktörü Erol Çağaloğlu, efsane lakabı ile bilinen takımlarının formasını giymek için çok çalışmaları gerektiğine değindi. “Geçtiğimiz sezon yakalanan başarıdaki çıtayı daha da yukarı çekme hedefindeyiz” diyen Çağaloğlu, takımının bunu başaracak güçte olduğunu kaydetti.

--------------------------------

Çetinkaya’nın 2014-2015 sezonu kadrosu

Kaleciler
Ahmet Gardiyanoğlu
Zeki Çetinkol
Şahin Yaşaroğlu

Defans
Akın Topal
Tunç Özgürgün
Mehmet Şimşek
Çağakan Kılıç
İbrahim Faye
Gökhan Yenigün
Aspur Yükselir
Evrim Belge
Salim Tayançlı

Orta Saha
Sercan Demirman
Doğukan Demirman
Tarkan Baloğlu
Göksucan Yavşan
Nazım Belge
Asaf Yorgancıoğlu
Yankı Aktül

Forvet
Benon Selengin
Kpah Sherman
Berk Göksoylu
Hüseyin Küsbeci
Erhan Kendirci

***

Kimler Geldi?
Ahmet Gardiyanoğlu
İbrahim Faye
Nazım Belge
Evrim Belge
Yankı Aktül
Salim Tayançlı
Hüseyin Küsbeci

Kimler Gitti?
Hasan Piro
Anıl Girit
Hüseyin Taşçı
Esin Sonay
Batshi Patrick
Hüseyin Kayalılar
Musa Şanlıer
Cemre Nasıroğlu
Cedric Fein

***

Çetinkaya’nın ilk devre fikstürü

1.hafta: Lefke
2.hafta: Doğan TB (D)
3. hafta: Yenicami
4. hafta: G.Birliği (D)
5. hafta: Y.Boğaziçi
6. hafta: Mağusa TG (D)
7. hafta: K.Kaymaklı
8. hafta: Mormenekşe (D)
9. hafta: Gönyeli
10. hafta: Lapta (D)
11. hafta: Serdarlı
12. hafta: Cihangir
13. hafta: B.Bağcıl (D)

Bu haber toplam 1632 defa okunmuştur