1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çetinkaya başkanını buldu
Çetinkaya başkanını buldu

Çetinkaya başkanını buldu

Çetinkaya dün akşam gerçekleştirilen genel kurulda en nihayet başkanına kavuştu.

A+A-

Necmi Belge

Başkan Cemal Bulutoğluları’nın istifasının ardından, yeni başkanını seçmek için bir ayı aşkın süredir olağanüstü genel kurullarında devam eden Süper Lig ekibi Çetinkaya dün akşam gerçekleştirilen genel kurulda en nihayet başkanına kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde, başkan adayı olabileceğini açıklayan eski Çetinkaya yöneticilerinden Meriç Erülkü tüzük gereği 48 saat önce Divan Kurulu’na yaptığı müracaatı sonrasında, başka aday çıkmaması üzerine dün akşam başkanlığa getirildi.

Çetinkaya lokalinde nisap sağlanamadığı gerekçesi ile yarım saat gecikmeli başlayan genel kurul Divan Kurulu nezaretinde başladı. Divan Kurulu’nun diğer üyesi Sonat Altuğ’un rahatsızlığı nedeniyle Divan’da yer almadığı Başkan Dizdarlı tarafından genel kurula açıklandı.

Başvurusu alkışlarla onaylandı
Divan Kurulu ilk olarak, tüzük gereği 48 saat önce başkanlık için Meriç Erülkü’nün yaptığı yazılı müracaatı genel kurulun bilgisi ve onayına sundu. Meriç Erülkü’nün dilekçesi, genel  kurul üyelerinin oybirliği ve alkışları ile onaylandı. Başkanlığı’nın onaylanmasının ardından Meriç Erülkü, kendisi ile birlikte görev yapacak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını  genel kurulun bilgisi ve onayına getirdi. Başkanlıkta olduğu gibi, yönetim kurulu ile Haysiyet Divanı ve Denetçiler Kurulu oybirliği ile onaylandı.

Erülkü: “Yeniden yapılanmaya gideceğiz”
Kurulların onaylanmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Meriç Erülkü, uzun bir dönemdir zor günler yaşayan Çetinkaya’nın bir daha bu duruma düşmemesi için, yeniden yapılanmaya gideceklerini açıkladı. Çetinkaya’nın, ülke futbolunun lokomotifi olan tek takımı olduğunu anımsatan Erülkü, Efsane olarak anılan Çetinkaya’da kötü günler yaşamamak için başta kurumsallaşma olmak üzere, bir takım önlemler almak durumunda olduklarını ifade etti.

Bunun için de üyelerin büyük desteğine gereksinmeleri olduğunu vurgulayan Erülkü, kulübün öz kaynaklarını da harekete geçireceklerini ve geleceğin Çetinkaya’sını kurduktan sonra, gelecek kadrolara Çetinkaya’yı emanet edip, evlerine döneceklerini sözlerine ekledi.

Yeni yönetim kurulu
Başkan Erülkü’nün konuşmasının ardından, dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler, önerilerini ve temennilerini dile getirdi.Meriç Erülkü başkanlığındaki Çetinkaya yönetim kurulu 24 üyeden oluşurken, Haysiyet Divanı ile Denetçiler Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu.
Ahmet Esenyel, Aydın Bahri, Berkan Tokar, Börte Barlasoğlu, Burak Nolan, Deniz Erdağ, Emre Çerkez, Ferhan Hıdıroğlu, Fikri Macila, Hasan Örek, Hüseyin Ercantan, İsmail Özyiğit, Mehmet Aközer, Mehmet Özçelik, Mustafa Bulutoğulları, Öner Cambaz, Raif Ekinci, Sonat Altuğ, Süyen Hatun Özgürgün, Tarık Müftüzade, Tolga Arifoğlu, Ulaş Ocanoğlu, Ziya Güvenir
Haysiyet Divanı: Caner Ocanoğlu, Mustafa Muhtaroğlu, Necmi Avkıran, Öner Özerdem, Özkan Debbağ, Veli Hakkı Taşkıran, Ali Kösezade
Denetçiler Kurulu: Bülent Dizdarlı, Ferdinç Kılıç, Eren Deteralı, Erdener Uysal, Özalp Hafız

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur