1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cesurer ve Özkıraç yarışacak
Cesurer ve Özkıraç yarışacak

Cesurer ve Özkıraç yarışacak

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Kurul’a gidiyor

A+A-

Didem MENTEŞ
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Temmuz 2014 Genel Kurulu bugün yapılıyor. El-Sen Başkanlığı seçimi için mevcut başkan Çağlayan Cesurer ve sendikanın eski başkanlardan Kubilay Özkıraç yarışacak. Açık Öğretim Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 10:00’da başlayacak olan genel kurulda, sadece başkan adayları seçilecek. Genel Sekreterlik için Mehmet Toprak Altay’ın tek aday olduğu ve seçimsiz sendika genel sekreterliğine seçildiği belirtildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise bölgelerdeki seçimlerle belirlenecek.
EL-SEN başkanlığı için yarışacak olan adaylar YENİDÜZEN’e konuşarak, neden aday olduklarını açıkladı.
El-Sen Başkan Adayı Çağlayan Cesurer

Cesurer: “Yapacak daha işimiz var”

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıb-Tek ve El-Sen’in genel yapısının durumunu çok iyi bilen bir ekiple yola çıktığını ve yapılması gereken işler olduğunu belirterek, daha iyi bir hizmet için yola çıktıklarını aktardı. Cesurer, sendikacılığın ekip işi olduğunu vurgulayarak,” Özellikle Kıb-Tek ve El-Sen’in hata yapma lüksü yoktur. Bu hatayı yapma noktasında birçok kesimin emeğini boşa çıkarma olur. Sorunları iyi bilen bir ekiple daha iyi hizmet vererek, kurumu daha iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyorum” dedi. Cesurer, şunları aktardı: “2000 yılından bu yana sendika içerisinde aktif olarak görev almış bir kişi olarak belli bir dönem ailevi sorunlar nedeniyle ara vermiş olmama rağmen yine 2012’de hem dönemin Başkanı hem Genel Sekreteri hem de üyelerin yoğun baskısıyla yeniden geri dönüş yaptım. Şuanda yine aynı şekilde hem El-Sen hem de Kıb-Tek’in geleceği için kurumun genel yapısının durumunu çok iyi bilen bir ekiple yola çıkıyoruz. Şuanda tüm bölgelerde ekiplerimiz seçilmiş durumdadır. Bu bir ekip işidir. Ekiplerimiz sorunları bilen noktasında ne yapılacağını planlayıp, adım atan bir ekibimiz var. Kıb-Tek’in oluşumunda genel özerk bir yapıya kavuşmasını, en iyi hizmeti verebilmek için yapmamız gereken işler var. Özellikle Kıb-Tek ve El-Sen’in hata yapma lüksü yoktur. Bu hatayı yapma noktasında birçok kesimin emeğini boşa çıkarma olur. Sorunları iyi bilen bir ekiple daha iyi hizmet vererek, kurumu daha iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyorum”    

Özkıraç: “Kurumun özerk bir yapıya kavuşması için mücadele edeceğiz

“Kubilay Özkıraç, özelde Kıb-Tek genel de diğer devlet kurumlarının özelleştirilememesi için mücadele etmek amacıyla yola çıktığını söyledi. Özkıraç, öncellikle özelleştirildikten sonra sokağa atılan emekçi kişilerin kavgasına en üst düzeyde destek vermek amacıyla aday olduğunu vurgulayarak, önce Kıb-Tek çalışanlarının sonra da hem toplumun hem de Kıbrıs’ta çözüme giden yolda en üst düzeyde EL-SEN görev üstlenmesi için aday olduğunu da aktardı. Kıb-Tek’in herhangi bir şekilde özelleştirilmesine şiddetle karşı çıkacaklarının altını çizen Kubilay Özkıraç, kurumun özerk bir yapıya kavuşması için mücadele verileceğini aktardı. Özkıraç, şunları söyledi: Kıb-Tek’in herhangi bir şekilde özelleştirilmesine şiddetle karşı çıkacağız. Tamamen özerk ve bağımsız bir yapıya kavuşturulması için sendikalarla, diğer sivil toplum örgütleriyle ve çözüme inanan örgütlerle kavgamızın boyutunu yükseltmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Birlikte üreterek ülkenin geleceğini, aydınlık bir Kıbrıs’a ulaşıncaya kadar bu kavga içinde var olacağız. Son dönemlerde Türkiye hükümetlerinin sendikal harekete karşı olup, dayatmalarına yönelik en ön safhada, geçmişte olduğu gibi seçilirm veya seçilmem örgütümün yanında mücadele edeceğim. Ve bu ülkede AKSA denen yapının, bu ülkeyi sömürdüğünü bilerek, onlar ve onların arkasındaki güçlerle mücadele edeceğimizi bilerek seçime aday oldum. Bugün Başkan Çağlayan Cesurer’in ve Genel Sekreter Toprak Alpay’ın yaptıklarını katkıları da bilerek bu bayrağı devralmak istiyoruz. Son dönemlerde kurumda akıllı sayaç ihaleleriyle ilgili olarak tüm toplumun gözünü Kıb-Tek’e çevirmesini ve izlemesini istiyoruz. Karşımızda bizi bekleyen en büyük tehlike Kıb-Tek’i bölmek isteyenler her türlü manevrayı yapmaktan çekinmeyecektir. 1990’dan 2014’e kadar sürekli eylem kavgasıyla direnen çalışanlar ve buna destek veren toplumumuz eminim ki bu kavgayı da başaracaktır. Bilinsin ki her El-Sen üyesi bir yöneticidir, bir sekreterdir, bir başkandır… Geçmişteki katkılarından dolayı Çağlayan Cesurer’e, Yönetim Kurulu üyelerine ve Genel Sekretere başarılar diliyorum”

Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur