1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ceset Dam Thı Hop isimli kadın
Ceset Dam Thı Hop isimli kadın

Ceset Dam Thı Hop isimli kadın

Ercan Havaalanı yakınlarında 6 Ocak tarihinde bulunan çürümüş kadın cesedinin kimliği DNA testi sonucu belirlendi

A+A-

RAPOR HAFTA İÇİ GELİYOR… Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında çürümüş olarak bulunan kadın cesedinin Vietnam uyruklu 40 yaşındaki Dam Thı Hop isimli kadına ait olduğu kesinleşirken, ileri işlemlerin yapılabilmesi için Türkiye’den raporun bu hafta içinde geleceği öğrenildi

POLİS RESMİ AÇIKLAMA YAPMADI… 6 Ocak tarihinde bulunan ve bir buçuk sene önce kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop’a ait olduğu kesinleşen cesedin kimliği ile ilgili polis henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Yaklaşık bir buçuk sene önce hunharca bir cinayete kurban giden kadının cesedi ailesine teslim edilmek için Adli Tıp Birimi'nde bekliyor

Devrim DEMİR

Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan ve bir buçuk sene önce öldürüldüğü, yapılan otopsi sonucu açıklanan çürümüş cesedin kimliği belirlendi.

6 Ocak tarihinden bu yana kimliklenmek için bekleyen kadın cesedinin, 15 Ekim 2017 yılında kaybolan 40 yaşındaki Vietnam’lı Dam Thı Hop’a ait olduğu kesinleşti.

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Hop’un annesinden alınan DNA örneği ile Adli Tıp Birimi'nde bekletilen cesedinin diş örneklerinin yüzde doksan dokuz uyuştuğu tespit edildi.

Polis Genel Müdürlüğü konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Acı haber, Vietnam’da bir umutla kızlarının yaşadığını bekleyen aileye ulaştı.

İşlemler için Türkiye’den rapor bekleniyor

2017 yılı Ekim ayında kaybolan ve Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında çürümüş olarak bulunan kadın cesedinin Vietnam uyruklu 40 yaşındaki Dam Thı Hop isimli kadına ait olduğu kesinleşirken, ileri işlemlerin yapılabilmesi için Türkiye’den raporun bu hafta içinde geleceği öğrenildi.

Polis kayıp olduğunu duyurmuştu

Lefkoşa’da bir evde bakıcılık yapan Hop,  2017 yılı 15 Ekim tarihinde evden ayrılarak bir daha geri dönmemişti. Polis, 40 yaşındaki kadının kayıp olduğunu Polis Genel Müdürlüğü 8 Kasım 2017 tarihinde şöyle yayımlamıştı:

Vietnam uyruklu, 40 yaşındaki Dam Thı HOP isimli kadın 15 Ekim 2017 tarihinden itibaren kayıptır. Görenlerin en yakın polis karakoluna bilgi vermeleri önemle rica olunur. Dam Thı HOP, yaklaşık 2,5 senedir Lefkoşa’da bakıcılığını yaptığı bir bayanın yanında kalmaktaydı ve söz konusu evden 15 Ekim 2017 tarihinden ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır.

Polis hala açıklama yapmadı

Ercan Havaalanı yakınlarında 6 Ocak tarihinde bulunan ve bir buçuk sene önce kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop’a ait olduğu cesedin kimliği ile ilgili polis henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Yaklaşık bir buçuk sene önce hunharca bir cinayete kurban giden kadının cesedi ailesine teslim edilmek için Adli Tıp Biriminde bekliyor.

Kıbrıs’ın güneyinde işlenen cinayetle yeniden gündeme geldi

Aylardır Adli Tıp Birimi’nde bekletilen ve hiçbir bilgi verilmeyen kadın cesedi, Kıbrıs’ın güneyinde işlenen seri kadın cinayetleri ile yeniden gündeme taşındı.  “Güneyde yabancı uyruklu kadınları öldüren katil Nikos Metaksas’ın kurbanlarından biri de Vietnam’lı Dam Thı Hop mu” sorusu hala yanıt bulmadı.

yeniduzen-satin-aliniz-20190507100226.jpg

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4290 defa okunmuştur
İlgili Haberler