1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Cep'te konuşma alanı’nın ilki hizmete girdi
‘Cepte konuşma alanı’nın ilki hizmete girdi

‘Cep'te konuşma alanı’nın ilki hizmete girdi

“Telefonla Yolda Değil Cep’te Konuşulur” alanlarının ilki bugün Lefkoşa-Girne Anayolunda hizmete girdi

A+A-

 

“Telefonla Yolda Değil Cep’te Konuşulur” alanlarının ilki bugün Lefkoşa-Girne Anayolu Ciklos mevkiinde hizmete girdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Telsim arasında imzalanan “2015 Yılı Trafikte Farkındalık Projesi” kapsamında trafik kazalarının en önemli sebeplerinden olan, yolda telefonda konuşmayla ilgili proje olan; “Telefonla Yolda Değil Cep’te Konuşulur” anayollarda cep telefonu konuşma alanları oluşturulmasını kapsıyor.

Yakında tüm ilçelerde uygulanmaya başlanacak olan projeyle sürücüler yolda giderken telefonda konuşmak istedikleri zaman, konuşma alanlarında durarak, güvenli şekilde telefon konuşmalarını yapacak ve tekrar güvenli şekilde yollarına devam edebilecek.

Projenin açılışını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Telsim Vodafone Grup Şirketi Genel Müdürü Rasim Karas ve Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar gerçekleştirdi.

Açılışta, bazı bakanlık ve Telsim yetkilileri de hazır bulundu.

TAÇOY “TRAFİK KAZALARINDA GELİNEN AŞAMA ARZULANAN NOKTA OLMAMASINA RAĞMEN FARKINDALIK ARTTI”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ise, bakanlığın Telsim Vodafone Grup Şirketi ile birlikte trafikte başlattıkları; ‘bilinçli sürücü, güvenli toplum’ projesinin devam ettiğini belirterek, trafik kazalarında gelinen aşamanın arzulan nokta olmamasına rağmen yapılan istatistiki çalışmaların farkındalığın arttığını gösterdiğini söyledi.

“İSTATİSTİK SONUÇLARI TRAFİK KAZALARINDA DÜŞÜŞ GÖSTERİYOR”

İstatistik sonuçlarının ölümlü kazalarda bir düşüşü gösterdiğini ifade eden Taçoy, bunun daha da düşerek sıfıra yönelmesini arzuladıklarını kaydetti.

“SEYİR HALİNDE KAZALARA NEDEN OLUYOR”

Trafikte seyir halinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesinin cep telefonuyla konuşma konusu olduğunu ve bunun kazalara neden olduğuna dikkat çeken Taçoy, cep alanlarının bu maksatla oluşturulduğunu belirtti.

“DESTEK VEREN, KATKI KOYAN SORUMLULUK PAYLAŞAN TELSİM’E TEŞEKKÜR”

Meydana gelen trafik kazalarının ülkenin kanayan yarası ve bunun idrak edilmesi gereken bir nokta olduğunu ifade eden Bakan Taçoy, bu kapsamda yaptıkları çalışmalara destek verip katkı koyan, sorumluluk paylaşan Telsim Vodafone Grup Şirketi’ne teşekkür etti.

KARAS “SÜRÜCÜLER CEP ALANLARINDA DAHA GÜVENLİ KONUŞABİLECEK”

Telsim Vodafone Grup Şirketi Genel Müdürü Rasim Karas, 2015 Trafikte Farkındalık Yılı projesine ellerinden gelen her türlü katkı ve desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda sürücülerin araç kullanırken telefon kullanmalarının önüne geçmek için cep alanları oluşturduklarını kaydetti.

Araçlarını bu cep noktalarına çekecek sürücülerin buralarda daha güvenli ortamda konuşmalarını yapabilecekleri ve ardından yollarına devam edebileceklerini ifade eden Karas, projeye destek veren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na teşekkür etti.

Cep alanlarını Karayolları Dairesi’nin Gazimağusa ile Güzelyurt bölgelerinde kendilerine göstereceği noktalarda açmak istediklerini de belirten Karas, vatandaşlardan araç kullanırken cep telefonu kullanmamalarını, kullanma gereken durumlarda ise bunu cep alanlarında yapmalarına özen göstermelerini istedi.

(tak)

Bu haber toplam 1799 defa okunmuştur