1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cep telefonu kayıtlarından bulundular!
Cep telefonu kayıtlarından bulundular!

Cep telefonu kayıtlarından bulundular!

Çatalköy’de 31 Mart’ta 30 yaşındaki Kudret Evli’yi tabancayla vurarak, iki ayağından yaraladıkları iddia edilen Ürdün uyruklu H.A ile S.A tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Çatalköy’de 31 Mart’ta 30 yaşındaki Kudret Evli’yi tabancayla vurarak, iki ayağından yaraladıkları iddia edilen Ürdün uyruklu iki şahıs tutuklandı. Kudret Evli’nin telefonda görüştüğü son kişiler olarak yola çıkan polis isminin baş harfleri H.A ve S.A olan şahısları Mağusa’da tespit ederek tutuklandı.

Mağusa’da kaldıkları ikametgahta 6 ayrı cep telefonu ve yaklaşık 7 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıyla her iki zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün ek tutukluluk alındı.

Kudret Evli’nin telefonda görüştüğü son kişiler olarak yola çıkan polis isminin baş harfleri H.A ve S.A olan şahısları Mağusa’da tespit ederek tutukladı . Polis, zanlıların kaldıkları ikametgahta 6 ayrı cep telefonu ve yaklaşık 7 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde de buldu

‘Ateşli silah ile yaralama’

Girne Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Fadıl Aksun huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfunsel ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Tayfunsel, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Eren Gözügüzel’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Gözügüzel, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Eren Gözügüzel, zanlıların 31 Mart’ta Çatalköy’de  meydana gelen; ‘Ateşli silah ile yaralama’, ‘Kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde tasarrufu’ ve ‘meskun mahalde ateş açma suçlarıyla ilgili olarak tutuklandıklarını açıkladı.

Evlerinde uyuşturucu da bulundu

Gözügüzel, Çatalköy'de Diana Plaj yanında müşteki Kudret Evli ile buluşan zanlıların, aralarında çıkan tartışma sonucu tasarruflarında bulundurdukları tabancayla Evli’nin sağ ayak bileğine ve sol ayak baldırına olmak üzere 2 el ateş edildiğini belirtti. Zanlıların Mağusa’dsa kalmakta oldukları ikametgahta tespit edildiklerini söyleyen Gözügüzel, ikametgahta yapılan aramada 6 adet cep telefonu ve yaklaşık 7 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı.

Meseleyle ilgili suç ortakları olabileceğine, aranan şahıslar olduğuna işaret eden tahkikat memuru, olayla ilgili alınması gereken ifadeler ve bulunmasın gereken emareler olduğunu kaydetti.

 

3 gün tutukluluk

Bu arada zanlıların cep teflonu şifrelerini söylemeyerek polise yardımcı olmadıklarını da aktaran Eren Gözügüzel, tahkikat amaçlı zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Fadıl Aksun da zanlıların avukatlarının da itiraz etmemesi üzerine, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3014 defa okunmuştur
İlgili Haberler