1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cep telefonlarını çaldı 9 ay hapse yollandı
Cep telefonlarını çaldı 9 ay hapse yollandı

Cep telefonlarını çaldı 9 ay hapse yollandı

Cep telefonu mağazasının camlarını kırarak 22 bin 915 TL değerinde 40 adet cep telefonu ve 3 adet kol saati çalan Turgut Takkuş, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 15 Aralık 2014’de Otobüs Terminali içerisinde bulunan bir cep telefonu mağazasının camlarını kırarak 22 bin 915 TL değerinde 40 adet cep telefonu ve 3 adet kol saati çalan Turgut Takkuş, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zanlı Turgut Takkuş ‘dükkan açma, sirkat ve kasti hasar’ davalarından dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığında Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, iddia makamı olan Başsavcılığı Kıdemli Savcı Ahmet Varol sanıkları ise Avukat Özge Uğraşın temsil etti.

Heyet adına kararı Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okuyarak, sanıkla ilgili ceza kararını verirken, sanığın, cep telefonlarını ve tüm zararı karşıladığını ve polise yardımcı olduğunu göz önünde bulundurduklarına vurgu yaptı. 7 yıla kadar hapislik öngören bir suç Sanıkla ilgili kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın mahkum olduğu “dükkan açma” suçunun 7 yıl, “sirkat” ve “kasti hasar” 3’er yıl hapislik öngören bir suçlar olduğuna dikkat çekti. Ülkemizde, özelikle son zamanlarda ciddi şeklide artış gösteren bu suçlarla ilgili caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine değinen Hüdaverdi, bu tür suçları önlemenin kamu düzeninin bir gereği olduğunun altını çizdi.

Sanığın sirkat ettiği 40 adet 22 bin 915 TL değerindeki cep telefonlarının poliste emare olarak tutulduğunu, müştekiye ait diğer tüm zararın ise sanık tarafından tazmin edildiğine, şikayetçi olmadığına dikkat çeken Hüdaverdi, ceza takdir ederken bunu dikkate aldıklarını kaydetti. Son olarak Yargıç Hüdaverdi, sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken aleyhine ve lehine olan tüm olguları göz önünde bulundurduklarını söyleyerek, Turgut Takkuş’a 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

 

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur