1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. CENK ERDOĞAN’DAN KARA KUTU
CENK ERDOĞAN’DAN KARA KUTU

CENK ERDOĞAN’DAN KARA KUTU

CENK ERDOĞAN’DAN KARA KUTU

A+A-


Ersin Kaşif

Gerek önceki albümleri gerek müzisyenlerle birlikte yaptığı çalışmalar; film, dizi müzikleri gibi müziğin geniş bir yelpazesinde eserler üreten Cenk Erdoğan’ın üçüncü albümü Kara Kutu. Kara Kutu, yakın geçmişi barındıran, sırlar saklayan, gerçeğe ışık tutan, sırları çözen, içini açan kıymetli bir kutu... Kara Kutu, Cenk Erdoğan’ın gitaristliğini sınadığı bir albüm; bugüne kadar onu besleyen müziklerin ona dokunma hali. Gitarla geçirdiği zamanı, perdesiz gitarla hikayesini taşıdığı, klasik müzik ruhu taşımasını istediği besteler yaptığı bir albüm.
Cenk Erdoğan, çalınan gitara dokunduğunuzda titreşimlerinin bedeninizi sarması etkisinin peşinde gidiyor, o hissi yakalamaya çalışıyor. Sadeliğin içinde zorluğu, basitliğin içindeki karmaşıklığı, sükunetin içindeki çığlığı müzikle ifade etmeye çalışma arayışı olarak görüyor albümle aktarmak istediklerini. Müzik dinlerken kelebeklerin kanat çırpınışlarını midenizin tam ortasında hissetme haline bir övgü düzüyor... Kara Kutu ile Cenk Erdoğan’ın hedefi yaptığı, hissettiği müziği kara kutuyu açanlara iletebilmek... Bunu yaparken de sadece gitara odaklanarak, gitarların merkezde olduğu bir albüm hazırlandı. Albüm, Cenk Erdoğan’ın ilk albümünden bu yana plak şirketi olan Baykuş Müzik tarafından yayınlanıyor. Albümün kayıtları ve miksleri Sinan Sakızlı tarafından İstanbul Hayyam Stüdyoları’nda, masteringi ise San Franscisco’da Mike Wells Masteringde gerçekleştirildi.
Müzisyenler: Gitar, Yaylı Tambur, Perküsyon: Cenk Erdoğan Çello: Hakkı Öztürk Ses: Hakan Gürbüz Trompet: Barış Doğukan Yazıcı
KARA KUTU;  Beklerken,Yağmurla Gelen Sis, Gül Kuruttum,Tanjuya Ağıt, Bir Ucu Yanık
İstanbul’un Sabahı 4te, 24 Fingers. (Kaynak EMI Music)

PINK FLOYD'DAN 20.YILA ÖZEL BOX SET!
Efsanevi grup Pink Floyd’un 1994 yılında yayınladığı son stüdyo albümü “The Division Bell”in 20. yılı, albümün yeniden yayımlanan dev box seti ile kutlanıyor! Bu eşsiz box set, 1994 yılında piyasaya sürülen The Division Bell’in oldukça zengin bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. "PINK FLOYD - DIVISION BELL (20th ANNIVERSARY BOXSET)
2 LP + 1 Bluray + 1 CD + 12" Mavi LP + 7" Normal LP + 7" Kırmızı LP + Download Card"
Multimilyon satış elde eden Grammy Ödüllü şarkı Marooned’un da yer aldığı albüm The Division Bell, İngiltere ve Amerika listelerinde 1 numaraya yükselerek İngiltere listelerinde 4 hafta yer aldı. 12 milyon satış elde eden albüm Brittania Row Stüdyolarında kaydedildi.
Albümü iTunes üzerinden satın almak için: http://bit.ly/1nT62iS (Kaynak EMI MUsic)

“MELEK” KENDİ ADINI TAŞIYAN YEPYENİ ALBÜMÜNÜ PİYASAYA SUNUYOR!
90’ların hızlı gruplarından Cultus’ın mikrofonu Burak Atalay’ın güncel çalışması Melek, üç adamın 90’lardan aldıkları gazla yarattıkları, modernleşerek rock tınılarından da nasibini almış naçizane bir deneyimdi. Kendi adını taşıyan yeni albümleriyle beraber hitap ettikleri, akılları ve ekseriyetle de kulakları kazımaktadır. Melek; Burak Atalay (Gitar/Vokal), Fuat Güney (Bas Gitar) Okaner Ertuğrul’dan (Davul) oluşmaktadır. Albüm öncesindeki dönemde iki EP ve bir de Melek Lekeli adlı video klibe imza atmış olan Melek, her zamanki gibi albümünde de içsel meramlarını dile getirmekte ve melodiklikten de yine ödün vermemektedir. Videoyu izlemek için:  http://www.youtube.com/watch?v=qpfd3fiqcE8
Albümün neredeyse bütün unsurları Melek grubunun elinden çıkmıştır. İstediği sound'u elde etmek amacı ile gitar, bas ve vokal kayıtlarını kendi yapan Melek, davul kayıtlarını Nekropsiden de tanıdığımız Cem Ömeroğlunun yardımlarıyla gerçekleştirmiştir. Albümün miks ve masteringi de yine Cem Ömeroğlu imzası taşımaktadır.

Bu haber toplam 2683 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 171. Sayısı

Adres Kıbrıs 171. Sayısı