1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Cengiz Topel Hastanesi’ni Sahiplenme” mitingi yapıldı
“Cengiz Topel Hastanesi’ni Sahiplenme” mitingi yapıldı

“Cengiz Topel Hastanesi’ni Sahiplenme” mitingi yapıldı

Oran da göreve gelen her sağlık bakanının “Güzelyurt’a hastane yapacağız, Cengiz Topel Hastanesini kapatacağız” söylemi ile göreve başladığını ancak hiçbirinin bunu başaramadığını söyledi.

A+A-

Lefke Platformu, Cengiz Topel Hastanesi giriş yolunda, Lefke ve yöresi sivil toplum örgütleri üye ve yöneticileri, Lefke bucağına bağlı tüm yerleşim birimlerinin muhtarları, siyasi partilerin bölge örgüt yöneticileri ve halkın katılımıyla, “Cengiz Topel Hastanesi’ni Sahiplenme” mitingi yaptı.

Lefke Sivil toplum örgütleri adına konuşan Hakan Oran da göreve gelen her sağlık bakanının “Güzelyurt’a hastane yapacağız, Cengiz Topel Hastanesini kapatacağız” söylemi ile göreve başladığını ancak hiçbirinin bunu başaramadığını söyledi.

Lefke’de bulunan tüm kurumların bölgeden çekildiğini kaydeden Oran, Hastane’nin ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Kaya: “Ayrılan kaynak yeterli değil”
Eylemde son olarak konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ayrılan kaynağın yeni bir hastane yapımı için yeterli olmadığını belirterek, bu kaynağın Lefke Sağlık Ocağı, Cengiz Topel Hastanesi ve Güzelyurt Sağlık Ocağı’na yatırım için kullanılması gerektiğini söyledi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de Cengiz Topel Hastanesi önünde düzenlenen mitinge katılarak destek verdi.

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur