1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cenevre öncesi bölgesel barış politikaları tartışılacak
Cenevre öncesi bölgesel barış politikaları tartışılacak

Cenevre öncesi bölgesel barış politikaları tartışılacak

“Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan üçgeninde bölgesel barış politikaları” konulu konferans, 20 Aralık Salı günü saat 20.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek.

A+A-

Kıbrıs müzakerelerinin çözüm anlaşması ile sonuçlanması adına Ocak ayında Cenevre’de gerçekleşecek görüşmeler öncesi bölgesel barış politikaları tartışılacak.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin 46’ıncı kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek, “Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan üçgeninde bölgesel barış politikaları” konulu konferans, 20 Aralık Salı günü saat 20.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Sivil toplum örgütlerinin yüksek katılımının beklendiği, Prof. Niyazi Kızılyürek'in moderatörlüğündeki konferansın konuşmacıları Yunanistan’dan SYRİZA Avrupa ve Dış İlişkiler Sekreteri Yannis Bournous, Türkiye’den

Akademisyen-Gazeteci Ahmet İnsel, AKEL Polit Büro Üyesi Tomazos Tselebis ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman olacak. Kıbrıs müzakerelerine dair değerlendirmelerin paylaşacağı konferansta, Yunanistan ve Avrupa'daki son politik gelişmeler değerlendirilecek, Ortadoğu ve Türkiye başta olmak üzere bölgesel düzeyde çatışma ve barış süreçlerine dair görüşler belirtilecek.

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur