1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cemal Paşa Turnuvası başladı
Cemal Paşa Turnuvası başladı

Cemal Paşa Turnuvası başladı

Cemal Paşa anısına halı saha turnuvası yapılıyor.

A+A-

 

Kıbrıs Türk futboluna uzun yıllar büyük hizmet vermiş, birçok köy bölgesindeki gençliğe futbolu aşılamış isim olan Cemal Paşa anısına halı saha turnuvası yapılıyor. Cemal Paşa anısına bu yıl birincisi düzenlenen ve merhumun doğum yeri olan Dilekkaya köyünde yapılan turnuvada başlama vuruşu geçtiğimiz gün yapıldı. M.Ali Rıza Özel & Sons Ltd. (1001 Çeşit Mağazaları) sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Cemal Paşa Halı Saha Turnuvası’na bölge takımlarının yanı sıra, kendi kurduğu Şahlan Spor Kulübü ile birlikte toplam 23 takım katıldı.

Köylerde futbolu başlatan isimdi
Başlama vuruşu öncesinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Paşa’nın damadı Dr. Hikmet Yücel yaptı ve Cemal Paşa’nın geçmişi ile ilgili bilgi verdi. Yıllar önce kendi çabalarıyla köy takımlarından oluşan Mahalli Lig Federasyonu’nu kuran ve günümüzde liglerde yer alan birçok köy takımında futbolu başlatan isim olan Cemal Paşa ölümünden önce sporda üstün hizmet ödülü de kazanmıştı.

İlk gün 5 takım tur atladı
Turnuvanın başlangıç vuruşunu Merhum Cemal Paşa’nın eşi Münise Paşa ve kızları yaptı. İlk gün oynanan beş maç sonucunda tur atlayan beş takım: Werder Bremen, Efes Pilsen Önen, Eski Abohorlu Yaşar, Güz Metal ve Karacaoğlu Şahlan Spor takımları oldu.

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur