1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Cem Evi” için 250 bin TL
“Cem Evi” için 250 bin TL

“Cem Evi” için 250 bin TL

Alevi Kültür Vakfı’na kültür evi yapılması için Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan 250 bin TL’lik katkı Alevi kökenli vatandaşların yüzünü güldürdü. En ufak katkının dahi değerli olduğunu söyleyen Kıbrıs Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya, Cem Ev

A+A-

Didem MENTEŞ

8 yıldır Cem Evi ve Kültür Kompleksi’nin tamamlanmasını bekleyen Aleviler rahat bir nefes aldı. Alevi Kültür Vakfı’na kültür evi yapılması için Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan 250 bin TL’lik katkı Alevi vatandaşları memnun etti. Hükümetin aldığı kararın sevindirici olduğunu ve en ufak katkının dahi değerli olduğunu söyleyen Kıbrıs Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya,  Cem Evi ve Kültür Kompleksi’nin tamamlanması için 2 buçuk milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın devamlılığı olup olmadığını ilerleyen günlerde öğreneceklerini aktaran Kaya, Hükümete vermiş olduğu karardan dolayı teşekkür etti. 22 Mayıs Cuma günü Bakanlar Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Alevi kültürünün yaşatılması adına kurulan Alevi Kültür Vakfı’na kültür evi yapımında kullanılmak üzere 250 bin TL’lik katkı yapılmasını karara bağladığını açıkladı. Yorgancıoğlu, bu katkının hak ediş koşullarına bağlı olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.

2007’den beri bekliyor

Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Alevi kökenli vatandaşlar, Lefkoşa-Mağusa anayolu üzerindeki kompleksi kendi imkanları ile bitirmeye çalışıyor. 2007 yılında temelleri atılan 3 katlı kompleksin şu ana kadar birinci katı tamamlandı. Topladıkları üye aidatları ve yapılan etkinliklerden elde edilen gelirlerle kompleksi tamamlamaya çalışan Aleviler, geriye kalan katları da tamamlamak istiyor.
İçerisinde çocuk oyun alanları, park, aşevi, konferans salonu, açık hava amfisi, dersliklerin bulunacağı kompleksin tamamlanması için 2 buçuk milyon TL’ye ihtiyaç duyuluyor.
Bugüne kadar yapılan çalışmalar için 500 bin TL’yi aşkın miktar harcayan Aleviler, kompleksin tamamlanması için destek bekliyor.

Kaya: “2 buçuk milyon TL’ye ihtiyaç var”

Yıllardır yarım inşaat halinde duran Cem Evi ve Kültür Kompleksi’nin tamamlanması için büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Metin Kaya, şimdiki hükümetin bu katkıyı sağlamasının güzel bir adım olduğunu belirtti. Alevi yurttaşların kendi olanaklarıyla kompleksin birinci katının tamamlandığını ancak 3 katlı bir proje olduğu için 2 buçuk milyon TL’ye daha ihtiyaç duyulduğunu aktaran Kaya, Hükümetin sağlayacağı 250 bin TL katkının çok yeterli olmadığını ifade etti.
Metin Kaya, geriye kalan miktarın Alevilerin kendi bütçelerinden ve Avrupa Birliği’nde bulunan vakıflardan kaynak sağlamaya çalışacaklarını belirterek, , Yönetim Kurulu’nun 250 bin TL’lik katkıyı nasıl değerlendirileceğine karar verileceğini de aktardı.

“Teşekkür ederiz”

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararı basından öğrendiklerini, kendilerinin henüz bilgilendirilmediklerini ifade eden Kaya, bu katkının devamı olup olmayacağı konusunda da bilgi edinmeye çalışacaklarını aktardı. “Hükümetin bundan sonra Aleviler için ne düşündüklerini ve nasıl adım atacaklarını bilmek istiyoruz” diye sonra Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya, yapılan en ufak katkının bile değerli olduğunu söyleyerek, Hükümete teşekkür etti.

Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur