1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Çekilme' kararı Ban'a ulaştı
Çekilme kararı Bana ulaştı

'Çekilme' kararı Ban'a ulaştı

Kıbrıs Rum tarafının müzakere sürecinden çekilme kararının BM Genel Sekreterliği'ne iletildiği bildirildi.

A+A-

Kıbrıs Rum tarafının müzakere sürecinden çekilme kararının BM Genel Sekreterliği'ne iletildiği bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum tarafının kararına ilişkin mektubun BM Kıbrıs Misyonu vasıtasıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a ulaştığını söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in görüşmeye katılmayacağını BM'ye bildirdiğini anlatan Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin Kıbrıs'a ulaştığını ve taraflarla görüşerek sürecin geleceğine ilişkin neler yapılabileceğini değerlendireceğini belirtti.
Anastasiadis, Türkiye'nin doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakere sürecinden çekildiğini açıklamıştı.

Kıbrıslı Türk lider Derviş Eroğlu ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis'in, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yarın yeniden bir araya gelmesi bekleniyordu. Liderler, 17 Eylül'de yaptıkları ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin de katıldığı görüşmede, yapılandırılmış müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

(tak)

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur