1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. CeBIT bilişim fuarı
CeBIT bilişim fuarı

CeBIT bilişim fuarı

KKTC Berlin Temsilcisi CeBIT’te Kuzey Kıbrıs Standını Ziyaret Etti

A+A-

KKTC Berlin Temsilcisi Kemal Gökeri ve temsilcilik çalışanı Deniz Kalyoncu dünyanın en büyük bilişim fuarında Kuzey Kıbrıs standını ziyaret ederek, katılımcılarla bir dizi temaslarda bulundu.  16 - 20 Mart tarihlerinde açık olan fuarda ülkemizden 4 firma Uluslararası İş Alanı Salonu’nda ürün ve hizmetlerini tanıtıyor.

Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Bilişim Derneği başkanı Nihat Yılmaz ile de görüşen Gökeri, Kuzey Kıbrıs olarak böylesine önemli bir fuarda yer almanın önemine vurgu yaptı.

Gökeri: Yardımcı olmaya hazırız
Fuara katılan bilişim firmalarının ürettikleri ürün ve hizmetler hakkında bilgi alan Gökeri, firmalarımızın Almanya pazarıyla ilgili talepleri konusunda her zaman yardımcı olabileceklerini ifade etti. Türk - Alman Ticaret Odası’yla yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Gökeri, Almanya’nın önemli bir pazar olduğunu söyledi.
 

Yılmaz: Temsilciliğimiz bizim için çok önemli bir rol üstlenebilir.
Temsilcimizin standımızı ziyaret etmesinin katılımcılar açısından moral kaynağı olduğunu ifade eden Yılmaz, Berlin temsilciliğimizin özellikle Almanya’da iş yapmak isteyen iş insanlarımız açısından çok önemli bir görev üstlenebileceğini söyledi. Ülkemizin Bilişim alanında önemli avantajları olduğunu dile getiren Yılmaz, ülkemizdeki nitelikli insan kaynağı maliyetinin diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha uygun olduğunu, iş gücünün ucuz olduğu Hindistan, Çin gibi ülkelere kıyasla da hem ulaşımın daha kolay olduğunu hem de dil konusunda daha avantajlı olduğumuzu belirtti.

Ülkemizdeki Üniversitelerin varlığının da sektörün büyümesi anlamında ciddi bir avantaj olduğunu belirten Yılmaz her ne kadar şu andaki Üniversite-Sanayi işbirliği yetersiz olsa da sektörün büyümesi ve dışa açılması ile bu ilişkinin de gelişeceğine inandığını dile getirdi. Yılmaz, “Avrupa ve özellikle de Almanya’ya ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyen kişilerin, bilgi birikimi ve bağlantıları güçlü olan Berlin temsilciğimizle irtibata geçmesi gerekiyor. Temsilciliğimizin bu yönde elinden gelen desteği sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

KKTC ürünlerinin daha etkin tanıtılabilmesi için Berlin Temsilciğimiz Kuzey Kıbrıs İhracat Ürünlerini ve Bilişim Firmalarını tanıtan broşürlerini de Sanayi Odası yetkililerinden teslim aldı.

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur