1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cebelitarık resmen sahada
Cebelitarık resmen sahada

Cebelitarık resmen sahada

Cebelitarık, ilk resmi maçında Polonya ile karşılaştı.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Geçtiğimiz yıl UEFA’dan tam üyelik alan Cebelitarık Milli Futbol Takımı ilk resmi karşılaşmasını geçtiğimiz akşam Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubu mücadelesinde oynadı. D Grubu’nda Polonya, Almanya, İrlanda, Gürcistan ve İskoçya gibi takımlarla eşleşen Cebelitarık, ilk resmi maçında Polonya ile karşılaştı. Kendi stadlarının henüz UEFA standartlarında olmaması gerekçesi ile maçlarını Portekiz’de oynayan kırmızı beyazlı ülkenin takımı, ilk maçında gol atamazken Polonya’ya 7-0’lık skorla mağlup oldu.

Beş hazırlık maçı oynadı
UEFA’nın Mayıs 2013’te Londra’da gerçekleştirilen kongresinde tam üyeliğe alınan Cebelitarık, kasım 2013’ten Haziran 2014’e kadar UEFA üyeleri Slovakya, Faroe Adaları, Estonya (2) ve Malta ile 5 hazırlık maçı yaptı. Bu maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Cebelitarık, resmi olarak geçtiğimiz akşam ilk karşılaşmasını Polonya ile oynadı.

Hamal, polis ve itfaiyeci futbolcular
İlk kez güçlü bir rakiple oynayan UEFA’nın 54’üncü üyesinin kadro yapısı da bir hayli ilginç. Buna göre sahaya çıkan ilk 11’de sadece 2 futbolcu profesyonel olarak bu işi meslek olarak icra ediyor. Kalecisi itfaiyeci olan Cebelitarık’ın kadrosunda hamalından polisine, elektrikçiden gümrük memuruna kadar birçok meslek dalından futbolcu yer alıyor.

Kosova’dan ilk galibiyet
Öte yandan FIFA’dan özel izinle sadece dostluk maçları oynamasına izin verilen Kosova ise ilk galibiyetini elde etti. Daha önce Türkiye ile de bir dostluk maçı oynayan Kosova geçtiğimiz akşam Umman ile oynadığı maçı 1-0 kazanarak tarihinde ilk kez FIFA üyesi bir takımı yenmiş oldu.

Bu haber toplam 1217 defa okunmuştur