1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çavuşoğlu: (HP) Bize şantaj yapacak büyüklükte değil
Çavuşoğlu: (HP) Bize şantaj yapacak büyüklükte değil

Çavuşoğlu: (HP) Bize şantaj yapacak büyüklükte değil

Nazım Çavuşoğlu Halkın Partisi'ne atfen "Dün bizden ayrılanların, ya da bizim oyumuzun % 30'u, %40'ı kadar oyu veya vekili olan bir partinin asla bizi idare edebilme, tehdit edebilme, şantaj yapabilme becerisi de gücü de olamaz" dedi.

A+A-

BRT ekranında "45+" isimli programda Baykan Gürses Özdağ'ın sorularını yanıtlayan Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu Halkın Partisi'ne atfen "Dün bizden ayrılanların, ya da bizim oyumuzun % 30'u, %40'ı kadar oyu veya vekili olan bir partinin asla bizi idare edebilme, tehdit edebilme, şantaj yapabilme becerisi de gücü de olamaz" dedi.

YENİDÜZEN- ÖZEL

UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırıldığı meclis oylamasında patlak veren "şantaj" polemiğine UBP'li bakan Nazım Çavuşoğlu da katıldı, HP'ye atfen "Bize şantaj yapacak güçleri yok" dedi.

Dün akşam BRT ekranında "45+" isimli programda Baykan Gürses Özdağ'ın sorularını yanıtlayan Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu "UBP çok büyük bir partidir. UBP'ye şantaj yapabilecek bir parti mecliste bulunmamaktadır. Hiçbir partinin boyu bize şantaj yapacak kadar büyük değildir. Bu, hükümet ortağımız olsa bile asla böyle bir şeyi deneyeni kabul etmeyiz. Böyle bir hadsizliği de asla kabul etmeyiz" dedi.

Siyasetin hassas noktalarını dürtebilmek adına Erhan Arıklı'nın kendisine göre akıllıca bir politika yapıtını ifade eden Çavuşoğlu Özgürgün'ün dokunulmazlığını kaldırdıkları için mutlu olduklarını söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu "Dün bizden ayrılanların, ya da bizim (UBP'nin) % 30'u-%40'ı kadar oyu veya vekili olan bir partinin asla bizi idare edebilme, tehdit edebilme, şantaj yapabilme becerisi de gücü de olamaz" dedi.

Arıklı “HP, UBP'ye şantaj yapıyor” demişti

Dün mecliste söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı geçmişten bu yana dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin istemlerin gündeme geldiğini ama en son Halkın Partisi’nin ‘seçim propagandası’ olarak kullanması ise gündeme geldiğini söylemişti.

HP’nin tüm UBP milletvekillerinin iradesini esir aldığını ve ortağına ‘şantaj yaptığını’ savunan Arıklı, hiçbir UBP’li vekilin bu dokunulmazlığın kaldırılmasına gönül rızası ile ‘evet’ diyeceğine inanmadığını da iddia etmişti.

YÖDAK konusu

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu BRT’de katıldığı 45+ programında Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, 3 ayda Türkiye’den gelen öğrencilerin 3 sorununun çözüldüğünü ancak bu sürede YÖDAK ile üniversitelerin yaşadığı sıkıntıların çözülemediğini belirtti.

Yükseköğrenimle ilgili stratejik vizyon belgesini 40 yıl sonra kendilerinin geçirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu belgenin hayata geçebilmesi için gerekli olan tüzükler ve eylem planları için de çalıştıklarını söyledi.

Nazım Çavuşoğlu, 50-60 eylem planını tamamlamak için en geç 2020 Haziran ayını hedeflediklerini kaydetti, denetleme tüzüğünü ise en geç gelecek hafta geçireceklerini belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ile YÖDAK arasındaki sıkıntıya da işaret eden Bakan Çavuşoğlu, süreci izinsiz başlattığı için DAÜ’nün hatalı olduğunu ancak YÖDAK’ın da zamanında değerlendirme yapıp müdahale etmeyerek hata yaptığını kaydetti.

Nazım Çavuşoğlu, YÖDAK’ın kendisine “yetki aşımında bulunduğuna dair” yazı yazmasını ise hadsizlik olarak nitelendirdi, “herkes haddini bilecek” dedi.

Çavuşoğlu, “YÖDAK kendisine verilen sorumluluğu yerine getiremeyecek duruma gelmişse siyasetçi buna da müdahale etmek zorundadır. Eğer böyle devam ederlerse yasa önerisi verip atandıkları yolla görevden alınırlar maddesini düzenleyeceğim. Ayrıca muadili oldukları YÖK’le görüşme yapıp bu görevi Eğitim Bakanlığı olarak üstleneceğim ve YÖDAK’ı lokal bir denetleme ve değerlendirme kurulu noktasına çekeceğim” dedi.

 

Bu haber toplam 2493 defa okunmuştur
Etiketler :