1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çatalköy’deki ‘lağım suyu’ çilesi bitmiyor
Çatalköy’deki ‘lağım suyu’ çilesi bitmiyor

Çatalköy’deki ‘lağım suyu’ çilesi bitmiyor

Çatalköy’de Yeşil Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar aylardır yola taşan lağım sularıyla mücadele etmeye devam ediyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Bir süre önce sokaklarına lağım altığı nedeniyle başvurmadıkları yer kalmayan mahalle sakinleri, aynı sorunu yaşamaya devam ediyor. Mağara üstü evlerinin olduğu bölgede bulunan üç lağım kuyusundan birinin sürekli akıntı halinde olması nedeniyle oturdukları sokağın lağım sularına maruz kaldığını belirten yurttaş, Çatalköy Belediyesi’nin halen daha çözüm üretmediğinden yakındı.

Mahalle sakinlerinden Ali Ekber Sağlam, “yağmur yağsa da yağmasa da lağım suları sürekli akmaya devam ediyor. Dün yine sokağa akarken gördük. Çevre Dairesi, Girne Kaymakamlığı ve Çatalköy Belediyesi soruna çare olmuyor” dedi.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise daha önce konuyla ilgili YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada söz konusu kuyuların belediye ait olmadığını, geçmiş dönemlerde yapılan bir uygulama olduğunu belirtmişti. Hulusioğlu, söz konusu kuyuları üç günde bir temizlettiklerini ancak yeniden taştığını aktarmıştı. YENİDÜZEN, konuyla ilgili Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve Çevre Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları’na toplantıları olduğu gerekçesiyle ulaşamadı.

Yurttaş: “Çare bulunmuyor”
Ali Ekber Sağlam, kuyudan akan suların çevre kirliliğine ve kötü kokulara neden olduğunu belirterek, pis sulardan dolayı çevrede sivrisinekler ve farelerin ürediğini dile getirdi. Yeşil Sokak’ta bulunan Mağara üstü evlerinin olduğu bölgeden akan sulardan dolayı, bu evlerde oturan bazı yabancı uyruklu yurttaşın büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatta aralarında sağlık problemi yaşayanlar olduğunu ifade etti. Ali Sağlam, Çatalköy Belediyesi’ne kuyuya köklü çözüm bulması için çok kez şikayette bulunduklarını ancak aylar geçmesine rağmen geçici çözümler yaratılarak bu sorunun kökten çözmediğini savundu.

Belediyenin sadece kireç dökerek kötü kokuların yayılmasını engellemeye çalıştığını ancak yararlı olmadığını belirtti. Bölge halkı olarak imza topladıklarını ve İçişleri, Çevre ve Sağlık Bakanlıkları yanı sıra Girne Kaymakamlığı’na şikayette bulunduklarını aktaran Sağlam, Çevre Dairesi’nden bir yetkilinin konuyla ilgilendiğini ama problemi belediyenin çözmesi gerektiğini ifade ettiğini söyledi. Sağlam, Girne Kaymakamlığı müfettişlerinin Çatalköy Belediye Başkanı ile görüştüğünü ancak belediyenin soruna çare üretemediğini öğrendiğini aktardı.

Hulusioğlu: “Belediyeye ait kuyular değil”

Bir süre önce konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, söz konusu kuyuların belediyenin sorumluluğunda olmadığını, geçmiş dönemlerde yapılan bir uygulama olduğunu belirterek, söz konusu kuyuları üç günde bir temizlettiklerini ancak yeniden taştığını söylemişti. Hulusioğlu, Mağara Üstü bölgede oturan vatandaşlara yeni bir kuyu açmaları için duyuru yaptıklarını ve süre tanıdıklarını ancak vatandaşın bir girişimde bulunmadığını aktarmıştı.

Hulusioğlu, “kuyular fosseptik olup lağım suları oraya toplanıyor. Geçmiş dönemde yapılan bir uygulamadır. Fosseptik kuyular kırılmıştı biz tamir ettirdik, ondan sonra da sular bahçelere akmaya başladık. Daha sonra bir kuyu daha açtık. Her iki günde bir kuyuları temizliyoruz ama yine taşıyor. Belediyeye ait kuyular değil Mağara bölgesinde oturan vatandaşlara bir kuyu açmalarını söyledik ancak açmadılar” şeklinde konuşmuştu.

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur