1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ÇATALKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU
ÇATALKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

ÇATALKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

Yerel seçimler yaklaşırken YENİDÜZEN, Çatalköy Belediye Başkan Adayları ile görüştü.

A+A-

Ayşe GÜLER

UBP ile DP-UG ittifakının destekleyeceği, Çatalköy Belediye Başkanı ve bağımsız başkan adayı Mehmet Hulusioğlu, belediye personelinin 2006 yılından beridir ihtiyat sandığı, 2008’den itibaren de sosyal sigorta yatırımlarının yapılmadığını aktardı.
Belediyenin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı Dairesi’ne 4 milyon TL borcunun bulunduğunu dile getiren Hulusioğlu, UBP hükümeti dönemindeki kavgalar nedeniyle geçmişten gelen borçların yapılandırılamadığını kaydetti.
Hulusioğlu,  belediyenin 1 milyon TL’ye yakın da Kıb-Tek’e borcunun bulunduğunu söyledi.
“Göreve geldiğimizden beridir geçmiş taksitlerle ilgili ödeme yapıyoruz” diyen Hulusioğlu, çalışanların eşi doğum yapıyorsa ya da hasta olduklarında yatırımlar güncelleniyor. Personel mağdur edilmiyor” şeklinde konuştu.
Hulusioğlu, belediyenin 232 bin TL devlet katkısı aldığını ifade ederek, bu rakamın yeterli olmadığını, personelin net maaşlarının ödenemediğini aktardı.
Öte yandan belediye başkanı seçildiğinde 3 milyon 500 TL olan belediye bütçesinin 7 milyon TL’ye çıkarıldığını söyleyen Hulusioğlu, tahsilat oranlarının yüzde 83-84 oranına yükseldiğini dile getirdi.
Yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde belediyenin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı borçlarından kurtulmasını hedeflediğini açıklayan Hulusioğlu, “personele karşı mahcup durumda olmamız beni vicdanen rahatsız ediyor. Önümüzdeki 4 yıl için planlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Hulusioğlu, vaat ettiklerinin yüzde 90’ını hayata geçirdiğini dile getirerek, hayata geçmeyen projelerin bürokratik engellere takıldığını söyledi.
Bölgenin daha çağdaş bir yapıya kavuşması için çalışacağını kaydeden Hulusioğlu, alt yapıda birçok sorunların aşıldığını, yeni dönemde


40 memur, 54 işçi
Hulusioğlu, belediyede 40 memur, 54 işçi olmak üzere toplam 94 personelin bulunduğunu aktararak, “40 memurun bulunması bizim için büyük bir sıkıntı yaratmaktadır. Bu şekilde istihdam edildiler. Ancak belediyelerin memurdan fazla işçiye ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.
Belediye personelinin uzun yıllardır kadrosuz çalıştırıldığını ve bu durumun çalışanlar arasında ciddi huzursuzluğa neden olduğunu kaydeden Hulusioğlu, göreve geldiğinde işçilerle toplu sözleşme yapılarak var olan adaletsizliklerin ortan kaldırıldığını aktardı.

“Belediyelerin yükü arttı”
Yıllardır belediyelerin sorunlarının ‘hasır altına’ itildiğine işaret eden Hulusioğlu, belediyelerin mali yönden güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Hulusioğlu, köylerin belediyelere bağlanması ile birçok belediyenin yükünün arttığını savundu.
Söz konusu durum nedeniyle belediyenin mali yükümlülüklerin yükseldiğini ifade eden Hulusioğlu, gelir kaynaklarının da azaldığına işaret etti.
Hulusioğlu, belediyenin Arapköy’e hizmet verdiğini ancak Ozanköy ve Beylerbeyi’nin bir kısmına da hizmet götürüldüğünü söyledi.

-----------------

CTP-BG Çatalköy Belediye başkan adayı Ceyhun Kırok

“Belediyeler inşaat şirketi gibi yönetiliyor”

CTP-BG Çatalköy Belediye başkan adayı Ceyhun Kırok ülkemizdeki birçok belediyede inşaat şirketi yönetilir gibi bir anlayışın hakim olduğunu savundu.
Belediyeciliğin, ‘yol, asfalt ve kaldırım yapmaktan’ ibaret olmadığını ifade eden Kırok, birçok Avrupa ülkesinde insana yapılan yatırımın çok daha fazla önde yer aldığını kaydetti.
Bölgede birden fazla belediye başkan adayının olmasının beklenilen bir durum olarak nitelendiren Kırok, “şimdiki başkan Mehmet Hulusioğlu, bağımsız aday olduğunu söylese de ben buna inanmıyorum. Kendisi, UBP ile DP-UG’nin ortak aday olarak açıkladığı bir adaydır. UBP içerisinde bu duruma karşı çıkan bir cephe kendi adaylarını belirleme yoluna giderek, bağımsız bir aday desteklemesi 2. aday çıkarmıştır” dedi.
Belediye başkanlığı yarışından önde çıkacağını inandığını vurgulayan Kırok, bölgede yapılması gereken işlerin aciliyet durumunun halktan alınacak anket sonuçlarına göre belirleneceğini dile getirdi.
Kırok, projelerin halkın ihtiyacına göre şekilleneceğini belirterek, başkan seçilmesi halinde yılda iki kez belediyenin gelir ve giderlerini halkla paylaşacaklarını aktardı.


“Hedef, çağdaş bir yapı”
Kırok, projelerini 2,4 ve 8 yıla yayarak hayata geçireceğini söyledi. Göreve gelmesi halinde ilk 2 yıl içerisinde Çatalköy Belediyesi’ni çağdaş bir yapıya kavuşturmak adına çalışmalar yapacağını dile getiren Kırok, şeffaflığı ön plana çıkaracağını belirtti.
Kırok, belediye çalışanların uzun yıllardır özlük haklarından yoksun bir şekilde olduğunu ve sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığını açıkladı.
Son 4 yıldır personelin kıyafet ücretlerinin de belediye tarafından karşılanmadığını dile getiren Kırok, bununla birlikte belediye içerisindeki ‘barem düzenlemelerinin’ şahıslara göre yapıldığını savundu.


“Öz kaynaklardan yatırım yapılmıyor”
Kırok, başkan seçilmesi halinde belediye içerisinde mutlu bir çalışma ortamı yaratılacağına dikkat çekerek, “Öncelik çalışanlardır. Personelin ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta yatırımları yapılacak. Ardından da diğer özlük hakları karşılanacak” şeklinde konuştu.
Belediyenin son 4 yıl içerisinde kendi gelirleri ile hiçbir yatırım yapmadığına işaret eden Kırok, bölgede yapılan asfalt ve kaldırım çalışmalarının TC Yardım Heyeti kaynaklı, sinema salonunun tiyatro salonuna dönüştürülmesinin ise bir şahıs sponsorluğunda yapıldığını kaydetti.
Kırok, belediyenin halktan topladığı emlak vergileri, inşaat ruhsatları, çöp ve su paralarının nereye gittiğinin bilinmediğini savunarak, vatandaşlardan tahsil edilen paraya düzenleme getireceklerini ifade etti.
Çatalköy’ün turizm bakımından en zengin bölge olduğunu dile getiren Kırok, inşaat sektörünün de bölgede patladığını ifade etti.
Kırok, “inşaat ruhsatlarından alınan para, çalışanların yatırımları için yeterlidir” dedi.

---------------

UBP Çatalköy örgütünün destekleyeceği, Çatalköy bağımsız belediye başkan adayı Derviş Alpman

“Gelir ve giderler ‘akılcıl’ şekilde kullanılmıyor”

UBP Çatalköy örgütünün destekleyeceği, Çatalköy bağımsız belediye başkan adayı Derviş Alpman, belediye çalışanlarının sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığını söyleyerek, bu konuda acil olarak çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirdi.
Personelin sendikal haklarından yararlanamadıklarını ifade eden Alpman, “ çalışanlar hastaneye gidip tedavi olamıyor, çocuklarına ilaç alamıyorlar” dedi.
Alpman, belediyenin gelir ve giderlerinin ‘akılcıl’ bir şekilde kullanılmadığını savunarak, belediye başkanı seçilmesi halinde harcamaların kısılacağını söyledi.
Belediyenin ana cadde ve merkezi dışına gerekli hizmeti sunmadığını dile getiren Alpman, bazı sokaklarda asfalt dökülmediğini, yolların toprak olduğunu, başkan seçilmesi halinde köyün dışında da kaldırım ve yol çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

“Baz istasyonları dışarıya çıkarılacak”
Alpman, Çatalköy içerisindeki iki baz istasyonunun bulunduğunu söyleyerek, söz konusu bölgede yaşayan kişilerin kansere yakalandığını kaydetti.
“Geçtiğimiz günlerde başkanın söz konusu baz istasyonunu kaldırdığına dair bir haber yayınlandı. Ancak bu doğru değildir” diyen Alpman, belediye başkanı seçilmesi halinde köy içerisinde baz istasyonlarının dışarıya çıkarılacağını dile getirdi.
Bölgedeki sanayi sitesinin 10 yıldır devam eden çalışmaların tamamlandığı bilgisini veren Alpman, şu anda bölge esnafının 64 parselin dağıtılmasını beklediğini, buna yönelik girişimlerde bulunacaklarını aktardı.

“Arıtma tesisi kapatılacak”
Alpman, Arapköy’de kurulan arıtma tesisi nedeniyle bölge halkının mağdur olduğunu savunarak, göreve geldiği takdirde söz konusu arıtmanın kaldırılacağını açıkladı.
Alpman, “Arıtma tesisi kapalı olduğu için vatandaşlar atıkları dereye döküyor” dedi.

Bu haber toplam 4710 defa okunmuştur
Etiketler : ,