1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. CASTELLO CYPRUS KITCHEN & BAR
CASTELLO CYPRUS KITCHEN & BAR

CASTELLO CYPRUS KITCHEN & BAR

Mekan oldukça etkileyici. Mimari bozulmadı. Geniş bir salon. Kullanılan malzeme ahşap.

A+A-

Zekai Altan

Mağusa’da ciddi gelişmeler dikkat çekiyor. Mağusa’nın kültürel dokusuna uygun yapılar yavaş yavaş fonksiyon kazanıyor. Bu gelişme çok önemli. Tabii ki daha çok çaba ve halk bilincinin gelişmesi gerekiyor. Yatırımcılar ile Belediye Başkanının görüşleri birleşince güzel yaıtırımlar oluyor. Ve Mağusa hak ettiği kimliğe kavuşacak. Mağusa’ya da yakışan budur. Çünkü Mağusa birçok uygarlığı ve ulusu barındırdı. Bizans’tan Lüzinyan’a, Venedik’e ve Osmanlı’ya kadar birçok tarihi yapı ve miras halen daha ayakta duruyor. Hele hele o ambarların dokusu görülmeye de değer. Bu yapıların arasında veya içerisinde yemek yemek veya birşeyler içmek dehşet verici. O dokuyu hissedersiniz. Onu yaşarsınız. Bu dokuların hayat bulması ve dokuya özgü işletmecilik de işletmeciye kalan bir olgu. Biraz profesyonel olmak gerekiyor. Liman yolundaki değişiklikler de bu adımların bir göstergesi.  Uzun zamandan sonra Liman yolundaki bir restorantta bir toplantı yemeğine katıldım. Mağusa Belediye Başkanı İsmail Akter, yakın dostum kardeşim Ümit İnatçı, Refik Hıfzı ve Bakanımız dostumuz Ersan Saner ile birlikte... Bu ortamı görünce hemen fotoğraf makineme sarıldım. Yemek yediğimiz mekan Castello Restorant.

MEKÂN

Castello Restorant liman yolunda. Eski ambarlardan biri. Çok güzel bir yatırım ile fonskiyon kazandı. Tam yol üzerinde. Mağusa’nın dokusuna uygun ve yakışan bir yatırım. İşletmecisini tebrik etmek gerekir. Castello İtalyanca bir sözcük. Kale veya şato veya şarap malikhanesi  anlamına geliyor. İtalyanlar yani Venedikliler bu Ada’yı yüzyıllar boyunca yönettiler. Özellikle Mağusa’yı. Dünyaca bilinen Famagusta’yı. Ve burada birçok eser ve yapı bıraktılar. Surlarından yapılara kadar. Ve şimdi de bu yapılar restorant olarak hizmet veriyor. Bu yapılara fonksiyon kazandırılması da Amsterdam deklerasyonuna uygun olarak kullanıldı.

Mekan oldukça etkileyici. Mimari bozulmadı. Geniş bir salon. Kullanılan malzeme ahşap. Ve güzel dekorasyon içerisinde duvarlarda asılı etnografik malzemelere alternatif dekor gibi görünen şarap stant ve rafları. Tam castello havası. Bu atmosfer etkileyici.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü standart. Önce serpme mezeler. Izgara yani gabira ekmek, tereyağı, zeytin ve hellim ızgara  iştah açıcı olarak servis edildi. Doğru bir servis. Ve iştah açıcıları takiben de soğuk meze servisleri. Kısır, humus, patlıcan yoğurtlu, patates salatası, çakızdes ve ara sıcaklar: Sırası ile yahnili el makarnası sosu ve tavuk ile. Nefis bir tat. Kıbrıs damak tadına uygun. Tavşan yemeği. Kıbrıs patates köftesi, yaprak dolma, ciğer. Ciğer benim favorilerim arasında. Çok güzel kavruldu. Zeytinyağlı pakla gaynanmış. Tabii salata ile söğüşleri de unutmayalım. Bu nefis serpme mezeler sonrası ana yemek servisi. Ana yemek karışık ızgara. Silver servis yöntemi uygulandı. Ahşap tahta üzerinde. Pirzola, et ve tavuk şiş ile şeftali kebabı. Doğrusunu yazmak gerekirse bu mekan çok hoşuma gitti. Hijyenik, personeli güleryüzlü, dekorasyon iyi düşünüldü. Adına yakışan bir mekan ve konsept yaratıldı. Lezzetlere gelince; Evet ben mezeleri de ara sıcakları da ızgaraları da beğendim. Yolunuz düşerse bu mekanda bir öğle veya akşam yemeği alın. Özellikle şimdi yaz gecelerinde dış mekanda yemek almanın tadı bir başka oluyor. Tabii ki kış mevsiminde de bu farklı bir tat verir. Önereceğim bir mekan.

TEL: 0533 850 97 46
ADRES: LİMAN YOLU - MAĞUSA

 

Bu haber toplam 5968 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 317 Sayısı

Adres Kıbrıs 317 Sayısı