1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS çalışanlarına destek
CAS çalışanlarına destek

CAS çalışanlarına destek

Sendikalar, CAS çalışanlarının verdiği mücadeledeyi desteklediklerini açıkladı

A+A-

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, CAS çalışanlarının işlerine son verilmesini eleştirerek, CAS emekçilerinin verdikleri mücadeleye destek belirtti.

Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batmasının açtığı yaralar hala kanarken, yaratacağı sosyal sorunlar düşünülmeden şirket tarafından alınan bir kararla CAS çalışanlarının işlerine Temmuz sonu itibarıyla son verildiğini söyledi.

Kaptan, “KTAMS olarak CAS emekçilerinin verdiği mücadelede her zaman yanlarında olacağımızı belirtiriz” dedi.

BANK-SEN

Öte yandan Kıbrıs Türk Banka, Ticaret ve Büro Çalışanları Sendikası (Bank-Sen) Başkanı Zübeyir Boransel, hükümeti CAS çalışanlarına sahip çıkmaya davet etti.

Boransel yaptığı yazılı açıklamada, CAS Şirketinin % 51 hissesine sahip olan devletin temsilcisi durumdaki hükümetin bu konuda seyirci kalmasını anlamanın mümkün olmadığını vurguladı.

Durumun havaalanını tamamıyla tekelleştirmeye yönelik olduğu hususunda ciddi endişeleri bulunduğunu belirten Boransel, “Bank-Sen olarak kardeş sendikamız Hava-Sen’in bu haklı mücadelesinde her türlü desteğimizle yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz” dedi.

DEV-İŞ

DEV-İŞ Genel Sekreteri Hasan Felek tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapatılmasından dört yıl, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesinden hemen sonra 169 CAS çalışanının işten durdurulmaları ne hukuka ne vicdana ne de insanlığa sığar” ifadesini kullandı.

“Seçimin hemen ardından, çalışanlara verilen işten durdurma kağıtlarının, ülkedeki siyasi yapılanmanın ne kadar ikiyüzlü ve güvensiz bir yapı olduğunun göstergesidir” denilen açıklamada, bir kamu ortaklığı olan CAS’ın çalışanlarının “Ramazan ayında aşsız ve işsiz bırakılması kabul edilir bir durum olmadığı” belirtildi.

Açıklamada, CTP – DP koalisyon hükümetinin çalışanların işsiz ve ekmeksiz kalmamaları için derhal gerekli tedbirleri alması talep edildi.

KAMU-SEN

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, da CAS çalışanlarının işlerine son verilmesi konusunda yayınladığı açıklamada, “Halkımız, özelleştirmenin acımasızlığı ve sosyal bir devletin olmayışının acı sonuçlarını yaşıyorlar” ifadesini kullandı.

Özkardaş’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Düne kadar özelleştirme karşıtı eylemlerde bizlerle birlikte mücadele edenler, ya da edermiş gibi görünenler, bugün hükümettedirler ve aynı sistemin uygulayıcısı oldular. Sermayenin, az ücretle ve üç kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırma hırsına bir de devletin umursamazlığı, hatta sermayeyi destekleyici tavırları da eklenince, sonuç; işsizlik, göç ve sömürü oluyor”

Özkardaş, hükümeti, emekçilerin yanında olma ve sosyal devlet anlayışını uygulamaya davet etti.

 

(tak)

Bu haber toplam 1146 defa okunmuştur