1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS çalışanları “ekmek nöbeti” tuttu
CAS çalışanları “ekmek nöbeti” tuttu

CAS çalışanları “ekmek nöbeti” tuttu

Ercan Havalimanı’nda 8 yıldır yer hizmeti veren Cyprus Airport Services (CAS) Yönetim Kurulu’nun işten durdurduğu 169 çalışan, dün akşam Ercan Havaalanı çemberinde eylem yaptı, ‘ekmek nöbeti’ tuttu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Ercan Havalimanı’nda 8 yıldır yer hizmeti veren Cyprus Airport Services (CAS) Yönetim Kurulu’nun işten durdurduğu 169 çalışan, dün akşam Ercan Havaalanı çemberinde eylem yaptı, ‘ekmek nöbeti’ tuttu.
Eyleme, yaklaşık 100 CAS çalışanı aileleri ile birlikte katıldı, Komünist Emek Hareketi de eyleme destek verdi.
Dün saat 19:45’de başlayan eylem, çalışanların İstanbul’dan dönecek olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu beklemek istemesi üzerine saat 23:30’a kadar uzadı.
4 saat süren eylem sonrasında ülkeye dönen Başbakan Yorgancıoğlu, Ercan Havalimanı’nın çemberinde gece yarısına kadar kendisini bekleyen CAS çalışanlarına açıklama yaptı.
Yorgancıoğlu, firmalarla görüşmelerin devam ettiğini belirterek, çalışmaları tamamlamak adına biraz daha süre istedi.
Hükümetin, bu ay sonuna kadar karar üretme aşamasına geleceğine dikkat çeken Yorgancıoğlu,
“Hedef, bir maaş vermek değildir. Çalışma hayatlarının devamını sağlayacak koşullar yaratmaktır” şeklinde konuştu.
Oturma eyleminde, çalışanlar “birlik, mücadele dayanışma” sloganları atarak, ellerinde “ 29’unda oy verdik 30’unda sokağa attınız”, “Gitti aşımız bize nedir CAS’tınız”, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” ve “Kıbrıs Türkü’nün Ercan’daki son sesi” yazılı pankartları tuttu.

Yorgancıoğlu: “Ay sonuna kadar karar üretme aşamasına geleceğiz”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu konu ile ilgili, ay sonuna kadar karar üretme aşamasına geleceklerini dikkat çekti.
Hükümet olarak sorunları çözmek adına çalıştıklarını dile getiren Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda yaşanan süreci yeniden yaşatmamak adına süratli bir şekilde çalışma yürüteceklerine dikkat çekti.
Yorgancıoğlu, işten durdurulan çalışanların kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini ifade ederek, görüşmeleri tamamlamak adına biraz daha zaman istedi.
Çalışmalara yönelik önceki gün bir firma ile daha görüşmesi için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’na yetki verildiğini açıklayan Yorgancıoğlu, konu ile ilgilenen üçüncü bir firmanın daha olduğunu belirtti.
Yorgancıoğlu, şu anda firmaların bilgi edinmek istediğini, karar verme konusunda zamana ihtiyaçları olacağını kaydederek, çalışanların bundan sonraki iş hayatlarının yeniden düzenlenmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

“Hedef, bir maaş vermek değil, çalışmanın devamını sağlayacak koşullar yaratmak”
Sendika ile yaptıkları görüşmenin ardından bir şirketle temasta bulunduklarını ve ilgili şirketin çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yorgancıoğlu, Acapulco Otel’in de dahil olduğu bir gruptan talep geldiğini, görüşmelerin dün adadan ayrılmadan önce yapılacağını söyledi.
Yorgancıoğlu, görüşme sonuçlarını öğreneceğini ve kesin kararın verileceğini vurguladı.
“Hedef, bir maaş vermek değildir. Çalışmanın devamını sağlayacak koşullar yaratmaktır” diyen Yorgancıoğlu, kararın firmalar tarafından verileceğini, onlar adına açıklama yapamayacağını kaydetti.

Atakan: “Değerlendireceğiz”
Yorgancıoğlu’nun açıklamasının ardından Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise yapılan eylemin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na yönelik olmadığını kaydetti.
Atakan, eylemin amacının çalışanların bir maaş kesintisi olmadığını, burada bir ekmek kavgası verildiğini kaydederek, bu konuda hükümetten güvence beklediklerini söyledi.
Atakan, Başbakan Yorgancıoğlu’nun söylediklerini değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,