1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS çalışanları Başbakanlık önünde
CAS çalışanları Başbakanlık önünde

CAS çalışanları Başbakanlık önünde

Hava-Sen üyesi CAS çalışanları Başbakanlık önünde eylem yapıyor.

A+A-

Hava-Sen üyesi CAS çalışanları Başbakanlık önünde eylem yapıyor.

Çalışanlar, hükümet tarafından sözlü olarak verildiğini savundukları devlet güvencesinin bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında yazılı taahhüde dönüştürülmesini ve sözleşmelerine eklenmesini talep ediyor.

ATAKAN

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan eylem sırasında basına yaptığı açıklamada, CAS çalışanlarının 7-8 aydan bu yana sorun yaşadığını, seçimden bir gün sonra 29 Haziran’da işten durdurma belgesi verilen çalışanların mücadeleyi o günden bu yana sürdürdüğünü söyledi.

23 Temmuz tarihinde çalışanlara devlet güvencesi verildiğini, bu güvencenin sözleşmelere yansıyacağının ifade edildiğini anlatan Atakan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın hükümetin CTP-BG kanadının buna karşı durduğunu bilgisini verdiğini savundu.

Atakan, söz konusu kişilere “Gidin devletin şirketine sahip çıkın” denildiğini fakat 65-70 kadar kişinin mevcut şartlarda devam etmek istememesinden ve devlete istihdam istemesinden dolayı ayrıldığını belirtti.

“DENKTAŞ BAKANLAR KURULUNA SUNACAK”

Ocak’ta bu devlet güvencesinin verileceğinin söylenmesine rağmen, seçim arifesinde bir sözleşmenin imzalanması ihtimalinin uzak olduğunu ifade eden Atakan, Başbakanın KTHY önündeki eylem çadırına yolladığı Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık’ın, Serdar Denktaş’ın önergeyi Bakanlar Kurulu’na sunacağı bilgisini verdiğini kaydetti.

Serdar Denktaş’ın konuyu Bakanlar Kurulu’na getirmesiyle kararın geçeceğine inandıklarını kaydeden Atakan, güvence verilmesini ve “seçimlerden sonra bir kazaya daha uğramak istemediklerini” söyledi.

(tak)      

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur