1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çarşıda ‘yılbaşı’ telaşı
Çarşıda ‘yılbaşı’ telaşı

Çarşıda ‘yılbaşı’ telaşı

Haftalar öncesinden başlayan yılbaşı heyecanı piyasaya da etkisini gösterdi.

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Haftalar öncesinden başlayan yılbaşı heyecanı piyasaya da etkisini gösterdi. Yeni yıla günler kala hazırlıklarını yapan vatandaşlar hafta sonu tatili nedeniyle de sokağa akın etti. Geçtiğimiz hafta Hükümetin vatandaşı ödemesi nedeniyle bankalara koşturan yurttaş, maaşlarını alır almaz kendilerini alışveriş mağazalarına attı. Vatandaşların kendisini alışverişe vermesi ise esnafın yüzünü oldukça güldürdü.  Yılbaşının son saatlere kadar alışverişini yapmayı sürdürecek olan vatandaşlar, piyasada bazı bölgelerde yaşanan durgunluğa canlılık kazandırdı.


Çarşı da kalabalık

Çarşı esnafı bayram alışverişinde yerli halkın kendilerini desteklememelerinden yakındı. Yerli halkın çarşıdan artık eşya almadığını, diğer büyük mağazalara yöneldiklerini dile getirdi. Çarşıyı ayakta tutanın Güney’den gelen Kıbrıslı Rum ve yabancı müşteriler olduğunu da söyleyen bir kısım esnaf, az da olsa ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti. Yılbaşı alışverişinin hafta sonu nedeniyle biraz daha iyi olduğunu aktaran çarşı esnafı, piyasadaki günlük durağanlığı ise ekonomik nedenler bağladı.

Maaşı alan çarşıya koştu

Yılbaşı alışverişinin iyi olduğunu dile getiren Dereboyu ve Taşkınköy esnafı ise hafta sonu satışların arttığını dile getirdi. Özellikle Dereboyu’nda canlılık yaşanırken, esnaf da yurttaşıj ilgisinden memnun kaldı. Vatandaşın daha yeni ödendiğini ve alışveriş için öğleden sonra mağazalara akın ettiğini aktaran esnaf, son saatlere kadar mağazalarda canlılık yaşanacağını da ifade etti.

Güney Kıbrıs cıvıl cıvıl

Yılbaşı alıverişi için Kıbrıslı Türkler’in tercihi arasında Güney Kıbrıs yine ilk sıradaki yerini aldı. Hafta sonunu da fırsat bilen yurttaş soluğu Güney’de aldı. Farklı markalardan alışveriş yapmayı tercih edenler, özel yeni yıl indirimlerden yararlanarak alışverişin keyfini çıkardı. Güneşli havayı da fırsat bilen vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de güzel havanın keyfini çıkardı

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur