1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Carrar Ana’nın Silahları” sahne almaya devam ediyor
“Carrar Ana’nın Silahları” sahne almaya devam ediyor

“Carrar Ana’nın Silahları” sahne almaya devam ediyor

“Carrar Ana’nın Silahları” salı ve cumartesi akşamları Lefkoşa’da Arabahmet Kültür Evi’nde sahnelenmeye devam ediliyor.

A+A-

Baraka Tiyatro Ekibi’nin “Carrar Ana’nın Silahları” adlı tek perdelik politik dram türündeki oyunu, salı ve cumartesi akşamları Lefkoşa’da Arabahmet Kültür Evi’nde sahnelenmeye devam ediliyor.

Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, nisan ayı boyunca salı ve perşembe akşamları saat 20.00’de başlayacak Bertolt Brecht’in yazdığı “Carrar Ana’nın Silahları” oyunu, İspanya İç Savaşı esnasında Endülüs’te geçen oyunda, çocuklarını savaştan korumaya çalışan bir annenin çelişkileri anlatılıyor.

Baraka Tiyatro Ekibi tarafından yeni bir metin düzenleme ve dramaturjiyle sahnelenen oyunda; Nazım Hikmet, Federico Garcia Lorca ve Mustafa Özenç’in şiirleri de seslendiriliyor.

Fatoş Muhtaroğlu, Feray Ergin, İlhan Olgun, İlke Olgun, İsmail Özuçar, Merter Refikoğlu, Safiye Özaltıner ve Zekiye Şentürkler’in rol aldığı “Carrar Ana’nın Silahları”nda, İspanyol müzikleri yanında sinevizyon görüntüleri de yer alıyor.

Açıklamada, seyirci katkısı olarak 5TL tutarındaki oyun biletlerinin, girişten veya Khora Kitap Cafe’den temin edilebileceği; rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için 05428886909 numaralı telefonun aranabileceği belirtildi.

(ta) 

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur