1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Çarpıp kaçmaya yeltendi, 4 yıla mahkum oldu
Çarpıp kaçmaya yeltendi, 4 yıla mahkum oldu

Çarpıp kaçmaya yeltendi, 4 yıla mahkum oldu

23 Temmuz’da Yonca Kavşağı'nda yaya olarak bulunan 21 yaşındaki Barış Hakan'a çarparak ölümüne sebep olan Franklin Onyedika Onuara 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Yonca Kavşağı'nda 23 Temmuz’da yaya olarak yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan Barış Hakan'a çarparak ölümüne sebep olan Nijerya uyruklu, 21 yaşındaki Franklin Onyedika Onuara 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yonca kavşağı alt geçidinin 50 metre ilerisinde gerçekleşen kazada Barış Hakan olay yerinde yaşamını yitirmiş, Franklin Onyedika Onuara ise kaza anında aracı kullandığını ve Pharma Mondial ilaç fabrikası civarına gizlediğini  itiraf etmişti.

Kaza anında aracı kullandığı tespit edilen  Nijerya uyruklu F.O.O. (E-21)  ve kazaya methalder aracı kiralayan, sözleşmede ismi olmadığı halde F.O.O'nun aracı kullanmasına izin veren S.V.O(30) mahkeme emri gereği tutuklanmıştı.

“KKTC’de araç sürecek ehliyete sahip değil”

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi  ve Yargıç Murat Soytaç’ın baktığı davada, sanık Franklin Onyedika Onuara aleyhine getirilen davadan suçlu bulundu. Heyet adına dava kararını Yargıç Murat Soytaç okudu. Yargıç, sanık Franklin Onyedika Onuora’nın yönetimindeki MJ 919 Z kiralık araçla Mağusa’ya doğru dikkatsiz ve süratli seyrettiği esnada, Yonca kavşağı yakınlarında aynı istikamete doğru yaya olarak seyreden Barış Hakan’a aracının sol kısmı ile sert bir şekilde çarptıktan sonra 50 metre sürüklediğini hatırlattı. Yargıç, kazanın hemen ardından sanığın olay yerinden kaçtığını ve Hakan’ın cansız bedenini yoldan geçen başka araçların durup gördüğünü, sanığın kısa sürede tespit edilerek tutuklandığını ve yapılan sorgusunda KKTC’de araç sürmek için sürüş ehliyetinin olmadığının ortaya çıktığını aktardı.

“Sanık yorgun ve uykusuz”

Soytaç, polis raporunda olay yerinde yapılan incelemede sanığın aracını gerekli süratte sürmeyerek kaza yerinde fren izi olmadığına değinerek sanığın kazada kusurlu olduğuna bulgu yaptıklarını söyledi. Kazanın meydana geldiği gün sanığın yönetimindeki kiralık araç ile Mağusa’dan Güzelyurt’a gittiğini arkadaşında yaklaşık bir buçuk saat kaldıktan sonra Mağusa’ya dönmek için yola çıktığını Aydınköy yakınlarında kameraya yakalandığını aktaran Yargıç Soytaç, sanığın dinlenmeden yeniden Mağusa’ya gitmek için yola çıktığını  ve kaza esnasında yorgun ve uykusuz oluşunun ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu vurguladı.

“Anayolda alt yapı eksikliği var”

Yargıç Murat Soytaç, trafik kazası sonucu başka bir şahsın ölümüne neden olmak suçun 7 yıla kadar hapis cezası içerdiğini belirterek, ülkede yaşanan kazalar nedeniyle birçok kişinin yakınlarını kaybettiğini ve ömür boyu geçmeyen izler taşıdığına dikkat çekti.

Soytaç, ülkede üniversite sayılarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, Ercan yolunda ciddi ve yoğun bir araç trafiği olduğunu ve 24 saat kullanılan bu yolda aydınlatma olmamasının anlamak mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Ercan Havalimanı’nın ülkede tek sivil havalimanı olduğunu ve yolun 24 saat hiç aralıksız kullanıldığına dikkati çeken Soytaç, anayoldaki alt yapı yetersizliğinin kazada önemli rol oynayıp, kararda sanığın lehine bir durum olduğunu söyledi.

“Pervasızca araç sürdü”

Sanığın Nijerya vatandaşı olduğunu ve ülkede trafiğe çıkması için yeterli deneyimi olmadığına dikkat çeken Yargıç, sanığın ülkesinde trafiğin sağ şerit olduğuna da işaret etti. Yargıç Soytaç, sanığın  pervasızca araç sürerek kazanın meydana gelmesine sebebiyet verdiğini vurgulayarak, sanığı  aleyhine ve lehine olan tüm hususları dikkate alarak, oy birliği ile trafikten men edilmesine ve Barış Hakan’ın ölümüne sebebiyet olmaktan dolayı 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

 

 

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler