1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Canlı Balık Restaurant
Canlı Balık Restaurant

Canlı Balık Restaurant

Canlı Balık Restaurant

A+A-

Zekai Altan


Girne Limanı’ndaki bir mekandan bahsederek yazmayı seçtim. Uzun zamandan beridir de Girne’deki Marinaya (limana) uğrayamadım. Meslek hayatım hep Girne’de geçti. Özellikle Marina’da iki yılım. Birçok değişimler yaşansa bile burada değişmeyen tek şey at nalı biçiminde olan Limanın çevresindeki o eşsiz, güzelim, doyumsuz tarihi ve kültürel doku. Ve bu doku içerisinde servis veren çeşitli mekanlar. Ocakbaşından pizzaya, barlara ve deniz ürünlerine kadar farklı lezzetler tattıran mekanlar. Burada hizmet veren Liman mekanlarının farklı özellikleri vardır.  Ancak değişmeyen özelliklerden ve liman mekanlarının imajı, simgesi olan deniz ürünleri mekanları hep vardı ve hep olacaktır da. Bunlardan biri de Canlı Balık restaurant.

GİRNE LİMANIN’DA KÖKLÜ BİR LEZZET MEKÂNI 


Canlı Balık Restaurant, liman mekanları sıra dizisinden bir tanesi. Limanın tam ortasında. Halk Sanatları Müzesinin bulunduğu terasta. İlk deniz ürünleri mekanlarından biri. Canlı Balık adı ile ün yapan mekanlardan. Özellikle liseli yıllarda rahmetli Erol Büyükburç gibi ünlü sanatcıların da program yaptığı mekanlardan biri olarak hafızamda kaldı. Ve hep deniz ürünlerini sunan bir imaj ile. Bugün de aynı imajını sürdürmektedir. Canlı Balık restaurantın mekanı iç ve dış alanlardan oluşmaktadır. İç alan ahşap döşeme ağırlıklı. Zengin bir dekoru vardır. Özellikle deniz araçları ile düzenlendi. Masalar ve sandalyeler  ahşap ve alçak. Birbirine uyumlu. Renk uyumu da limanın dokusuna uygun. Dış alanlar ise iki bölümden oluşmakta. Teras kısmı ve liman kenarı. Masalar ve sandalyeler demirden. Kırmızı örtü ve beyaz kapaklardan oluşan masa örtüleri bir kalite göstergesi. Kuver takımları da servise hazır. Masa kenarlarında kullanılan servantlar da restaurantta kullanılması gereken  araç ve gereçlerinin bilincinde olduğunun göstergesi. Masalardaki çicekler de hemen dikkati çekiyor.

MÖNÜ VE LEZZET

Canlı Balık işletmecisi Aydın bey engin tecrübesi ve sıcak ilgisi ile bizi karşıladı. Lezzet Dünyamızda isim yapmış bir işletmeci ve işletmesi. Mönüleri de adına uygun olarak düzenlenmiştir. Siparişler ve konukları ile bizzat kendi ilgileniyor. Kıbrıs mezelerinin sunulduğu mönüsünden seçmeler yapılarak giriş olarak serpme meze ve ana yemek olarak da karışık ızgara ve balık siparişini verdik. Çok süratli bir biçimde hazırlanan mezelerin servisi yapıldı. Terasta aldığımız yemek limandaki manzara ile iştahımızı artırdı diyebilirim. Yemeği alırken zamanımın da çok dar olması nedeni ile özellikle tat konusuna ağırlık vererek tadımlık yemek aldım. Sunulan serpme mezelerden sırası ile ahtabot tava, tahın. Tahın balığın en güzel mezelerinden biridir. Cacık, balık salatası, gabbar turşusu, humus, yaprak dolma, acılı ezme, sebzeli bakla ezmesi, pancar ve patates salatası, karışık salata, sigara böreği ve ızgara hellim. Yağda kızartılmış karides. Ağırlık deniz ürünleri ve Kıbrıs mutfağı mezelerinden oluşan mezeler damak tadı. Ana yemek olarak sunulan lahos balık ızgara. Mezelerdeki demostrasyon mükemmel. Deniz ürünleri de taze ve canlı. Adeta Canlı Balık gibi. Evet çok hoş bir ortamda liman manzarası ve Akdeniz güneşinde acele bile olsa aldığımız yemek damak tadı bıraktı. Bilinen o güzelim Girne Marinasında (limanında) yemek alabileceğiniz bir mekan. Turistik Girne Marinası’nın bu dizi restaurantlarında olduğu gibi burada da fiyatlar alacağınız mönüye göre değişmektedir. Yani deniz ürünlerinin kalitesine göre ve sınıfına uygun fiyatlar uygulanmaktadır. Damak tadınıza ve bütçenize uygun seçenekler sunulmaktadır.


TEL:815 21 82 - 815 11 23 - 815 24 80
ADRES: P.O BOX 104 KYRRENIA HARBOUR
KAPASİTE:
İÇ ALAN:120
DIŞ ALAN: 150
SERVİS SAATLERİ: 12.00-24.00
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK

Bu haber toplam 4202 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 215. Sayısı

Adres Kıbrıs 215. Sayısı