1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CANKURTARAN yok!..
CANKURTARAN yok!..

CANKURTARAN yok!..

Yasa ile plajlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğu varken, birçok plajda cankurtaran bulunmuyor… Ülke genelindeki üç sahil bölgesi içinde, yalnızca İskele’deki plajlarda, eğitimli cankurtaran bulunduruluyor.

A+A-

Deniz ve havuz sezonu başladı, kısa bir sürede de 4 boğulma olayı yaşandı, 3 kişi hayatını kaybetti.

Boğulma olaylarının ardından vatandaşların ve turistlerin sıklıkla kullandığı plajlardaki güvenlik önlemleri gündeme geldi.

‘Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası’ ile işletmelere cankurtaran bulundurma zorunluluğu getirilirken, birçok plajda,  sertifikalı cankurtaran bulunmuyor.

Bazı plaj işletmeleri, garson veya bilet görevlisini cankurtaran olarak gösterirken; sertifikalı cankurtaranlar ise ekonomik nedenlerle tercih edilmiyor. Sezonluk bir meslek olan cankurtaranlık konusunda işletmeciler, üç aylık sezon için bir yıllık ücret ödemeye yanaşmıyor.

YENiDÜZEN’e konuşan Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu da, özellikle sertifikalı cankurtaran konusunda, ülkede ciddi sıkıntıların yaşandığını vurguladı.

İsekele Kaymakamı Mehmet Cenk Musaoğulları ise bölgede toplam on altı cankurtaranın çalıştığı bilgisini verdi. Bu sayı içinde dokuz kişinin tam eğitimli cankurtaran olduğuna değinen Musaoğulları, yedi kişinin ise yardımcı olarak görev yaptığını kaydetti.

Tanju Konuralp’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur