1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çangar Finans-LTB davasında mutlu son
Çangar Finans-LTB davasında mutlu son

Çangar Finans-LTB davasında mutlu son

Taraflar arasında varılan uzlaşı nedeniyle LTB’nin borçlanma ile ilgili Maliye Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu aleyhine açtığı ara emri davası ret ve iptal edildi.

A+A-

LTB ile Çangar Finans Co. Ltd arasındaki “borç krizi” dün çözüldü. Buna göre 2010 yılında belediyenin Çangar Finans’tan aldığı 10 milyon Sterlinden kalan yaklaşık 5 milyon 215 bin Sterlinin, 1 milyon 715 bin Sterlini Çangar tarafından bağışlandı. Öte yandan iki milyon Sterlin olan ve şu anda 528 bin Sterline düşen bir başka borcun taksitlendirme süresi de 20 ay daha uzatıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Çangar Finans Co. Ltd uzlaştı. Belediyenin Çangar Finans’tan 2010 yılında aldığı 12 milyon Sterlinlik borcu ile ilgili yaşanan “borç krizi” dün çözüldü.

Taraflar arasında varılan uzlaşı nedeniyle LTB’nin borçlanma ile ilgili Maliye Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu aleyhine açtığı ara emri davası ret ve iptal edildi.

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Kıdemli Yargıç Talat Derviş Refiker huzurunda görüşülen dünkü duruşmada, taraflar uzlaşıya vardıklarını beyan etti.

Buna göre, Çangar Finans, 10 milyon Sterlinlik borcun bir milyon 715 bin Sterlinini bağışladı.

Öte yandan iki milyon Sterlin borcun kalan altı aylık vade süresi de 20 ay daha uzatıldı.

Dün yapılan duruşmada, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Çangar Finans Co Ltd direktörü Mehmet Çangar mahkemede söz aldı.

Tanık kürsüsüne çıkan Fellahoğlu, Çangar Finans’ın sahibi Mehmet Çangar ile borçları yapılandırmak adına avukatlarla birlikte görüşme yaptıklarını söyleyerek, yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşıya vardıklarını kaydetti.

10 milyon Sterlinlik borç ile ilgili varılan uzlaşma hakkında bilgi veren Fellahoğlu, Çangar Finans’a yapılan anlaşma gereği 21 taksit daha ödeme yapılması gerektiğini, bu paranın da 5 milyon 215 bin 972 Sterline denk geldiğini belirtti.

Fellahoğlu, varılan uzlaşmada Çangar Finans’ın belediye tarafından 3 milyon 500 bin Sterlin ödenmesini kabul ettiğini kaydederek, Çangar Finans’ın 500 bin Sterlinlik indirim yapabileceğini dile getirdi.

Yargıç huzurunda yapılan görüşmelerde bir milyon 215 bin Sterlin daha indirim yapıldığını, böylelikle toplamda bir milyon 715 bin Sterlin bağışladığını ifade eden Fellahoğlu, yapılan indirimin belediye için oldukça önemli bir rakam olduğunu kaydetti.

Fellahoğlu, “LTB olarak yapılan indirimden dolayı büyük memnuniyet duymaktayız. Mehmet Çangar’a ve Çangar Finans teşekkür ediyoruz. Büyük bir anlayış gösterdiler” dedi.

Ayşe Güler’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 3289 defa okunmuştur
Etiketler : , ,