1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Candan ve Saner AKPA toplantılarına katılıyor
Candan ve Saner AKPA toplantılarına katılıyor

Candan ve Saner AKPA toplantılarına katılıyor

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi Genel Kurul toplantılarına CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan ve UBP Mağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner katılıyor

A+A-

Fransa’nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Genel Kurul toplantılarına Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan ve UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner katılıyor

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 Nisan Cuma gününe kadar sürecek program kapsamında Candan ve Saner, Avrupa Konseyi Genel Kurul toplantıları yanısıra AKPA bünyesindeki komitelerin toplantılarında yer alıyor.

CTP Milletvekili Armağan Candan Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Siyasi Grup toplantısına, Hamza Ersan Saner de Avrupa Muhafazakârlar Grubu toplantısına katıldı.

Cumhuriyet Meclisi Heyeti katıldıkları toplantılara ilaveten genel kurul toplantıları çatısı altında, çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

SANER

AKPA Genel Kurul toplantısına dün katılan Candan ve Saner, Avrupa İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic’in rapor sunumunu takip etti.

İnsan Hakları Komiseri’nin konuşmasının ardından söz alan, UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, kayıplar konusunun hem Kıbrıslı Türkler, hem de Kıbrıslı Rumlar açısından insani bir konu olduğunu ve adanın her iki tarafını da olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Saner, konuşmasında 14 Şubat 1964 yılında kaybolan, Kıbrıs Türk Milletvekili Cengiz Ratip’i hatırlatarak, Cengiz Ratip’in dokunulmazlık taşıyan bir milletvekili olduğunu ve yaşam hakkının elinden alındığını vurguladı.

UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, KKTC’nin kayıplar konusunda üstüne düşen görevi yaptığını ve Kıbrıslı Rumların da bu konuda cesaretlendirilmesi gerekliliğini kaydetti.

İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic de Kıbrıs’ı ziyaret etmek istediğini, bu çerçevede kayıplar konusunun yanı sıra diğer insan hakları konularını da ele alacağını belirterek, kayıplar konusunun Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşanmış üzüntü verici bir konu olduğunu söyledi.

Heyete temasları sırasında KKTC Strazburg Temsilcisi Növber Ferit Veçhi, İkinci Sekreter Deniz Kalyoncu ve Cumhuriyet Meclisi Basın ve Dışilişkiler Şube Amiri Esma Ülgen Özser eşlik ediyor.

Heyet, temaslarını tamamlayarak 12 Nisan Cuma günü KKTC’ye dönecek.

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur