1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Çanakkale Kampı, haremlik selamlık bir uygulama"
"Çanakkale Kampı, haremlik selamlık bir uygulama"

"Çanakkale Kampı, haremlik selamlık bir uygulama"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem,Çanakkale kampının cinsiyet ayrımı temelinde gerçekleştirileceğini savundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve bu yıl 20 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından okullara duyurulan Çanakkale kampının cinsiyet ayrımı temelinde gerçekleştirileceğini savundu.
“Bu kamp muhafazakârlığın açık bir şekilde yobazlığa dönüştürüldüğü haremlik selamlık bir uygulamadır” diyen Eylem, “Bunun ülkemizde gerçekleştirilmesi anayasa ve milli eğitim yasamıza aykırıdır” ifadesini kullandı.
Eylem yaptığı yazılı açıklamada, “KTOEÖS olarak öğretmenlerimize, velilerimize, tüm toplumumuza, toplum mühendisliği hedeflenerek organize edilen ideolojik kamplara, organizasyonlara ve tüm çalışmalara karşı çıkılması için çağrı yapar, bir kez daha birlikte toplumsal mücadeleye davet ederiz” ifadelerine yer verdi.
“Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bu kamplarda yapılan siyasi propagandalarla bu kampların amacı, hedefi belirlenmiş ideolojik bir kamp olduğu ortaya çıkmıştır” diyen Eylem, şöyle devam etti:
“Bu doğrultuda çocuklarımız baskılara, tehditlere maruz kalmış çocuk hakları ihlali olan kabul edilemez bu duruma yetkililerimiz göz yumup hasıraltı ederek suç işlemiştir. Ülkemizde 90'lı yıllardan beri sivil savunma, AKP, elçilik tarafından kurdurulan vakıflar, dernekler, partiler, yurtlar ve sendikalarla dozu artırılarak sürdürülen dönüştürme çalışmaları yapılmaktadır. Çanakkale kampı bu toplumun geleceğinin insan modelini oluşturmak için yapılan bu çalışmaların bir parçası olan bir projedir. Bu çalışmalar, eğitim bakanlığına ve her kurumumuzun içine farklı görevlerle elçilik memurlarının atanmasıyla sürdürülmektedir. Kuran kursları, toplu iftarlar, gizli organizasyonlar, yüzlerce imam, dini görevli atamaları boşuna değildir, hedefi bellidir. Siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve dini dayatmalara boyun eğen geçmiş gelmiş tüm hükümetler hedeflenen toplumsal dönüşüme katkı koymaktadır.”

EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Sendikanın, eğitime, kültüre, değerlere, nüfus yapısına, yasalara karşı yapılan saldırılara, projelere, hedeflenen yurttaş modeliyle gelecekte oluşturulması planlanan toplum modeline karşı çıkarak mücadele verdiğini savunan Eylem, “ Bu bağlamda, düşünen, eleştiren, sorgulayan bireyler yetiştirilmesi için, bilimsel, demokratik, laik eğitim ve toplum yapısı için öğretmenlerimize yönelik eğitim çalışmalarından birini daha gerçekleştirmiştir” dedi.  
Eylem, 25-27 Haziran tarihleri arasında 'Düşünen Sınıf için Eleştirel Düşünme ve Okuma Yöntem ve Teknikleri Eğitimi'nin birincisinin Türkiye Felsefe Birimi başkanı, emekli felsefe öğretmeni Nuran Direk tarafından verildiğini kaydetti.
Eylem, “Toplumların geleceğini belirleyen en etkili gücün eğitim olduğunun bilinciyle öğretmenlerimize yönelik bu eğitimlere devam edecek dogmatik eğitimle biat eden bireyler ve toplum yapısı oluşturulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur
Etiketler :