1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Camgöz'den “Modern dünyada kanserle yaşam” üzerine söyleşi
Camgöz'den “Modern dünyada kanserle yaşam” üzerine söyleşi

Camgöz'den “Modern dünyada kanserle yaşam” üzerine söyleşi

Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz’den kanser üzerine söyleşi...

A+A-

Dünyanın sayılı kanser araştırma merkezlerinden Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi ve aynı zamanda Kanser Araştırma Vakfı (KAV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, “Modern dünyada kanserle yaşam” konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda 14 Kasım Salı akşamı saat 19:00 da gerçekleşecek söyleşide  Prof. Dr. Mustafa Camgöz, modern dünyanın hastalığı haline gelen kansere dikkat çekerek gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kanserle mücadelede gelinen noktalara ışık tutacak.

KAV’ın yürüttüğü projelerde gelinen noktalara ait bilgilerin de paylaşılacağı söyleşide Prof.Dr. Mustafa Camgöz, katılımcılardan gelecek soruları da cevaplandıracak.

Gönyeli Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşecek söyleşi ücretsiz ve herkese açık olacak.

Prof.Dr. Mustafa Camgöz kimdir?

Lefkoşa doğumlu Prof.Dr.Mustafa Camgöz 1970 yılında eğitime başladığı Imperial College’da fizik okudu. Doktorasını biyofizik ve biyotıp üzerine yaptı. 1995’te Nöro-biyoloji, 2005 yılında da kanser biyolojisi alanında profesör ünvanları aldı. 40 yılı aşkın süredir Imperial College’da kanser üzerine araştırmalar yapan Prof.Dr.Mustafa Camgöz özellikle meme ve prostat kanseri tedavisi üzerine yaptığı araştırma ve buluşlarıyla adını duyurdu. Imperial College Kanser Araştırma Merkezi, Pro-Cancer Research Fund (PCRF) ve Kanser Araştırma Vakfı (KAV) Başkanlığı görevlerini de yürüten Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ün yine aynı College’dan Jane Plant ile birlikte yazdığı Beat Cancer adlı kitabı geçen yıl Türkçe’ye çevrilerek Türkiye’de de yayımlandı. Prof. Camgöz'ün yayımlanmış toplam 4 kitabı, 26 kitap bölümü ve uluslararası hakemli dergilerde basılmış 200'den fazla makalesi bulunmaktadır.

 

 

 

Bu haber toplam 4504 defa okunmuştur