1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Camgöz’den kanseri önleyen ilaç
Camgöz’den kanseri önleyen ilaç

Camgöz’den kanseri önleyen ilaç

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Başdanışmanı ve Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, kanseri önleyici hapın kliniksel ve hayvanlar üzerindeki deneylerinin bittiğini ve 2

A+A-

UKÜ’den yapılan açıklamaya göre Camgöz konuyla ilgili açıklamasında, hapı ilk olarak meme kanserinde denemek istediklerini belirterek “Hapın en önemli özelliği birçok kanser türünde çalışma potansiyeli var. Hücreleri susturan bir ilaç. Kanserle yaşamayı öğreniyoruz. Biz ‘tümörü kontrol et’ diyoruz” diye konuştu.

“MEME KANSERİ YAŞI AVRUPA’YA GÖRE DAHA ERKEN”
Kıbrıs’ta kadınlardaki meme kanseri yaşının Avrupa ülkelerine göre daha erken yaşta olduğuna dikkat çeken kanser araştırmacısı Camgöz, bunun nedeninin yüzde 10 genetik, yüzde 90 ise dış faktörlerden kaynaklandığını belirtti.
Adada deri kanserinin de yüksek olduğunu söyleyen Camgöz, Kanser Araştırma Merkezi olarak topraktaki arseniği incelediklerini ifade etti.
Vücuttaki arsenik tezi uygulaması analizi yaptıklarını Natura 2000 organik tarım ve turizm alanında Avrupa projesi aldıklarını anlatan Camgöz, UKÜ’de okuyan Afrikalı öğrencilerin ülkelerinden getirdikleri bitkilerin kanser hastalığında etkili olabileceğine dair deneyler yaptıklarını da ifade etti.
Kanser Araştırma Merkezi ve UKÜ Mühendislik Fakültesi işbirliğinde vücuttaki elektrik sinyallerini ölçen Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Toycan ve Hüseyin Öztoprak ile ortak projelerinden bahseden Prof. Dr. Mustafa Camgöz, bu yolla kanseri nasıl dağıtabileceklerini ve beyine girdiklerinde nasıl bir etki yaratacağına yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.
Öte yandan Camgöz meslektaşı Prof. Dr. Jane Platt ile birlikte hazırladıkları ve geçen yıl piyasaya çıkan “BeatCancer” (Kanseri Yen) isimli kitabın çok yakında Türkçe olarak yayınlanacağını da söyledi.

TAK

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur