1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çalışmalar izinsiz çıktı, durduruldu
Çalışmalar izinsiz çıktı, durduruldu

Çalışmalar izinsiz çıktı, durduruldu

Güzelyalı Kaplumbağa Yumurtlama Sahili’nde bu sabah başlayan çalışmalar izinsiz çıktı, durduruldu.

A+A-

YENİDÜZEN

Güzelyalı Kaplumbağa Yumurtlama Sahili’nde bu sabah başlayan çalışmalar izinsiz çıktı, durduruldu.

YENİDÜZEN'e konuşan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, çalışmalarla ilgili bölgede yarın detaylı inceleme yapacaklarını aktararak, “Plaj düzenlemeleri ile ilgili kaymakamlıklar izin verir. Ancak kaplumbağa sahili olduğunda bizden de izin alınması gerekiyor” dedi.

Öte yandan Girne Kaymakamı Sinan Güneş ise denizin karayla birleştiği noktada 2 kaya parçasını almak için kısa süreli çalışma yapıldığını belirtti, bu işlemi gerçekleştirdikten sonra iş aracının bölgeden uzaklaştığını belirtti.

Yapılan incelemede çalışmanın bölgede herhangi bir tahribata neden olmadığını da söyleyen Güneş, bu nedenle çalışmayı yapan işletmenin uyarıldığını kaydetti.

Aktolgalı: “Detaylı inceleme yapacağız”

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, hem Girne Kaymakamlığı hem de polisin bölgeye gittiği bilgisini paylaştı.

Çalışmalarla ilgili yarın detaylı inceleme yapacaklarını aktaran Aktolgalı, “Plaj düzenlemeleri ile ilgili kaymakamlıklar izin verir. Ancak kaplumbağa sahili olduğunda bizden de izin alınması gerekiyor” dedi.

Aktolgalı, bölgeye kesinlikle iş araçlarının giremeyeceğini ifade etti.

 

Girne Kaymakamı Sinan Güneş :

“Tahribat yok”
 

Girne Kaymakamı Sinan Güneş ise denizin karayla birleştiği noktada 2 kaya parçasını almak için kısa süreli çalışma yapıldığını belirtti, bu işlemi gerçekleştirdikten sonra iş aracının bölgeden uzaklaştığını belirtti.

Belediye ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede çalışmanın bölgede herhangi bir tahribata neden olmadığını söyleyen Güneş, bu nedenle çalışmayı yapan işletmenin uyarıldığını, herhangi bir ceza kesilmediğini kaydetti.

Güneş, kaymakamlığın bilgisi dışında yapılan çalışmanın devam etmesi halinde farklı bir uygulamanın yapılacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF: Sosyal medya

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur