1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Çalışma hayatı güvence altına alınacak"
Çalışma hayatı güvence altına alınacak

"Çalışma hayatı güvence altına alınacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar: “Örgütlenme hakkının kullanılmasını güvence altına alacak yasal düzenleme üzerinde çalışmalar sürdürülüyor”

A+A-

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, örgütlenme hakkının kullanılmasını güvence altına alacak yasal düzenleme ve yargı öncesi hak arama müessesinin kurulması üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda Aziz Gürpınar, “1 Mayıs, bütün dünyada işçilerin, emek dünyasının, bedeller ödeyerek elde ettiği haklarını, birlik ve mücadelesini simgeleyen, insanlık onurunun ve emeğin savunulduğu önemli bir gündür” dedi.
Refahın arttırılması ve demokrasinin geliştirilmesinin en büyük hedeflerden olduğunu kaydeden Gürpınar, “Emeğe ve çalışanın haklarına saygı, sosyal diyaloğun gelişmesi, demokrasi kültürümüzün de gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Çalışma hayatı ile ilgili mevzuat

İstihdamın arttırılması, işgücünün niteliğinin yükseltilmesi, özellikle kadın ve genç istihdamının desteklenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin Bakanlığın hedefleri arasında olduğunu kaydeden Akpınar, çalışma yaşamı ile ilgili mevzuatın Avrupa Birliği mevzuatıyla uyumlu hale getirilmesine yönelik yasa çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.

Hak arama yolları ile ilgili yasal düzenleme

Gürpınar, haksız uygulamalara maruz kalan çalışanların hak arama yollarını etkin şekilde kullanmalarını sağlayacak, yargı öncesi hak arama müessesesini hayata geçirecek yasa çalışmalarının da son aşamada olduğunu kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliği ile sendikalaşma

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında hazırlanan önlem paketinin adım adım hayata geçirildiğini kaydeden Akpınar, örgütlenme hakkının kullanılmasını güvence altına alacak yasal çalışmaların da yürütülmekte olduğunu ifade etti.
Gürpınar, tüm çalışanların “1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü”nü kutladı.

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur