1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çalıkuşu GAÜ’de sahnelendi
Çalıkuşu GAÜ’de sahnelendi

Çalıkuşu GAÜ’de sahnelendi

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun Reşat Nuri Güntekin’in romanından uyarlanan “Çalıkuşu” isimli oyunu Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu

A+A-

Girne Belediyesi’nin düzenlediği Girne Tiyatro Günleri etkinlikleri çerçevesinde GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde sahnelenen oyun, büyük ilgi gördü.

Reşat Nuri Güntekin’in “İstanbul Kızı” adlı dört perdelik oyunundan roman haline getirilen Çalıkuşu, Necati Cumalı’nın uyarlamasıyla tiyatro oyunu olarak sahneye konuldu.

GAÜ yönetimine teşekkür

Çalıkuşu’nun Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşmasına olanak tanındığı için  GAÜ yönetimine teşekkür eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, önümüzdeki günlerde bir çok sanat olayını bölge halkıyla buluşturacaklarının müjdesini verdi.

Güngördü, Girne Amerikan Üniversitesi’nin sadece Kuzey Kıbrıs çin değil, Girne  için de çok önemli olduğunu belirterek, “Bölgemize yaptığı katkılar çok büyüktür, üniversite-belediye işbirliğiyle yapılan işler vardır, zaman içerisinde  bunlar daha da geliştirilecektir” dedi.

Belediye olarak tiyatroya önem verdiklerini vurgulayan Güngördü “Girne Amerikan Üniversitemizle sanat olaylarında da işbirliği yapmaktayız. Sanat olaylarına önem veriyoruz” dedi.

Güngördü, sahne sanatları için GAÜ ve amfi tiyatronun kullanıldığını, üniversite imkanlarını Girne halkının hizmetine sunan GAÜ yönetiminin büyük katkuları olduğunu vurgulayarak, ilgililere teşekkür etti.

Bu haber toplam 1626 defa okunmuştur