1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çaldığı parayı ailesine havale etti
Çaldığı parayı ailesine havale etti

Çaldığı parayı ailesine havale etti

Alsancak’ta 3 bin 585 Dolar ve 300 Euro parayı çalarak ailesine havale eden Kazakistan’lı S.K. muhaceret dairesine vizesine uzatmak için gidince tutuklandı.

A+A-

Alsancak’ta 3 bin 585 Dolar ve 300 Euro parayı çalarak ailesine havale eden Kazakistan’lı S.K. muhaceret dairesine vizesine uzatmak için gidince tutuklandı. Yapılan sorgulamada, işlediği suçu itiraf eden S.K. aleyhindeki soruşturma tamamlanırken, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru zanlının “Sirkat” suçundan tutuklandığını anlattı. Polis, zanlı S.K.’nın 5 Kasım tarihinde Alsancak’ta bir otel odasında 3 bin 585 Dolar ve 300 Euro nakit parayı sirkat ettiğini söyledi. Zanlının,  şikâyet üzerine 5 Kasım tarihinden bu yana arandığını vizesinin 14 Kasım tarihinde dolacağını ve önceki gün muhacerete giderek uzatmak istediği esnada yakalandığını belirten polis, S.K.’nın verdiği ifadesinde işlediği suçu itiraf ettiğini ve çaldığı paraları Kazakistan’a havale ettiğini kaydetti. Soruşturmanın tamamlandığını ifade eden polis memuru, zanlının yargılanıncaya kadar 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesini talep etti. Cezaevi talebinin üzerine söz hakkı alan zanlı S.K.’nın, “Çok özür dilerim, pişmanım parayı geri getirtebilirim” diyerek kendini savundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, zanlının ülkede turist vizesi ile olduğuna değinerek yargılanıncaya kadar 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur
Etiketler : , ,