1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ÇAKICI TDP'DEN İSTİFA ETTİ
ÇAKICI TDPDEN İSTİFA ETTİ

ÇAKICI TDP'DEN İSTİFA ETTİ

Siyasette yeni bir yol için yola çıkacağını söyleyen Çakıcı, TDP’deki “mücadeleci arkadaşlarını” da kendilerine katılmaya çağırdı.

A+A-

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, Toplumcu Demokrasi Partisi ile ilgili mecliste basın toplantısı düzenleyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Çakıcı, başkanlığı devrettiği günden itibaren partide birlik beraberlik için çalıştığını ancak TDP'de "çeteleşme" meydana geldiğini, bunlardan dolayı üyelerin başka partilere geçtiğini, örgütlerin ziyaret edilmediğini anlattı.

Güzelyurt, İskele, Mağusa'da ilçe örgütlerinde yaşanan sıkıntıları anlatan Çakıcı, Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın "düşünce suçundan" parti disiplin kuruluna verildiğini, buna karşı "parti bölünür" uyarısında bulunduğunu ancak dinletemediğini kaydetti.

TDP yönetimine yapılan pek çok uyarısının dikkate alınmadığını söyleyen Çakıcı, “mahkemeleri durdurun, bizi bölmeyin, nitelikli üye safsatasından vaz geçin dedik dinlenmedik” dedi.

Çakıcı, “Ben kurucu başkan olarak 6 aydır oğlumu partide üye yapamadım, bu kabul edilebilir bir şey değil. Farklı düşünen insanlarımıza karşı, egoist ve şımarık hareketleri yapmamaları konusunda uyardım, dikkate alınmadı” dedi.

Çakıcı, 16 Kasım tarihli deklarasyonundan da alıntılar yaparak, geçmişte de olduğu gibi şimdi de partiden herhangi şahsi bir talebi olmadığını yineledi.

“Başkan doğruları söylemiyor, böyle bir insanla beraber yürümemiz mümkün değildir. Gereğini yaparım dedim bugün bu gereğinin arkadaşlarımla birlikte yapıyorum, bu bir kıvılcım bunun arkası gelecek” diyen Çakıcı “Kurucusu olduğum TDP’den istifa ettiğimi duyuruyorum” dedi.

Siyasette yeni bir yol için yola çıkacağını söyleyen Çakıcı, TDP’deki “mücadeleci arkadaşlarını” da kendilerine katılmaya çağırdı.

Memduh Çeto, Sami Dayıoğlu ve Mustafa Emiroğluları'nın da bugün TDP’ye istifalarını sunduğunu açıklayan Mehmet Çakıcı, “bugünden itibaren yeni yola çıkıyoruz hep beraber yeni bir oluşumla, Kıbrıs Türk halkına yeni bir alternatif sunacağını” belirtti.

Çakıcı basın toplantısının ardından, Meclis Başkanı Sibel Siber’e istifasını sundu.

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur