1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çağdaş salon hizmete girdi
Çağdaş salon hizmete girdi

Çağdaş salon hizmete girdi

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından yapılan ve NEU RA 25 ismini taşıyan çok amaçlı spor salonunun açılışı yapıldı

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) inşa ettiği çok amaçlı spor salonu dün düzenlenen törenle açıldı.
Üniversitenin ürettiği, güneş enerjisiyle çalışan otomobil “NEU RA 25”in ismini taşıyan spor salonunun açılış törenine Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da katıldı.
Serdar Denktaş, törende yaptığı konuşmada, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel’in kendi doğum günü için Kıbrıs Türk sporcuları ve YDÜ’lü gençlere muhteşem bir hediye hazırladığını söyledi. Denktaş, KKTC’deki federasyonların da salonu kullanabilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, devlet ve özel kurumların, dayanışma ve işbirliği içinde eksikleri tamamlamasının ülkeyi daha ileriye götüreceğini belirtti.
Engellilerin de spor yapabileceği ve rahatça kullanabileceği salonun “Engelsiz Turizm Adası” projesine de uygun olduğunu kaydeden Denktaş, bu standartları salona katmasından dolayı YDÜ yetkililerine teşekkür etti. Denktaş’a, konuşmasının ardından İrfan Günsel tarafından plaket takdim edildi.

Günsel: “Spor ülkenin gelişmişliğinin kriteri”
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de törendeki konuşmasında, sporun, bir ülkenin gelişmişliğinin kriteri olduğunu söyleyerek, sporda yapılan altyapının sağlıklı bir toplumun temelini oluşturacağını ifade etti.
İrfan Günsel, basketbol, voleybol, hentbol ve badminton gibi salon sporlarının yapılabileceği salonun, FIBA, FIVB, IHF ve NBA gibi gerekli tüm uluslararası kuruluşların onayını aldığını kaydetti. Günsel, salonda engellilerin de unutulmadığına işaret etti.
Salonun, Kıbrıs Türkü’nün geleceğini oluşturmada çok önemli bir altyapı olacağını kaydeden Günsel, salonun ismini, YDÜ AR-GE ekiplerinin ürettiği ilk güneş enerjili araç NEU RA 25’ten aldığını yineledi.

Atamtürk: “Sporun nabzı YDÜ’de atacak”
YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Yakın Doğu Spor Kulübü Başkanı Hakan Atamtürk ise konuşmasında, artık sporun nabzının YDÜ’nün ortamında atacağını söyledi.
Sporcular için çok önemli bir tesise imza atıldığını ifade eden Atamtürk, günün, spora değer veren herkes için sevindirici bir gün olduğunu kaydetti.
Atamtürk, ayrıca YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan Günsel’in doğum günü olduğuna dikkat çekerek, “Günsel bugün hediyeyi Kıbrıs Türk sporuna verdi” dedi. Hakan Atamtürk, kendilerinin de Günsel’e şampiyonluklar hediye etmek istediklerini kaydetti.

Açılış maçı Mapfree’nin
Konuşmaların ardından salon açıldı. Açılışta, Serdar Denktaş’ın yanı sıra YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel ile YDÜ yöneticileri hazır bulundu. Açılıştan sonra salon gezildi. Salonun ilk karşılaşması ise Büyük Erkekler Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi ile Mapfree Yaşam Spor arasında oynandı. Karşılaşmayı Mapfree 49-46 kazandı.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur