1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çadır söküldü, 'birlik' sloganları atıldı
Çadır söküldü, birlik sloganları atıldı

Çadır söküldü, 'birlik' sloganları atıldı

Hükümetten ocak ayında işe başlamaları ile ilgili yazılı taahhüt almaları ardından 64 eski KTHY çalışanı eylemlerine son vererek, eylem yerindeki çadır ve pankartları CTP-MYK üyeleri ile birlikte kaldırdı

A+A-

Didem MENTEŞ
Kıbrıs Türk Havayolları’nın (KTHY) kapatılmasıyla Cyprus Airport Services’te (CAS) işe başlayan ve 5 Ağustos’ta işine son verilen 64 eski KTHY çalışanı başlattıkları açlık grevinin ardından Hükümetten ocak ayında işe başlamaları ile ilgili yazılı taahhüt almalarıyla birlikte eylemlerine son vererek, eski KTHY binası önündeki çadır ve pankartlar kaldırıldı. CTP- BG Genel Sekreteri Kutlay Erk başta olmak üzere, CTP Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Akim, Niyazi Düzgün ve Hakan Kuntay, çalışanlar ve aileleri birlikte pankartları sökerek çadırı kaldırdı. Hükümetin almış olduğu karardan dolayı büyük mutluluk yaşayan çalışanlar, CTP-MYK üyeleriyle birlikte ‘Birlik, Mücadele ve Dayanışma’ sloganları attı.  Çalışanlar adına sözcü Osman Yücelen, yaptığı konuşmada  118 günlük mücadelenin ardından Başbakan ile varılan mutabakattan sonra eylemlerine nokta koyduklarını dile getirdi.
CTP- BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ise konun yasal olarak incelendiğini ve 69 çalışanın diğer eski KTHY çalışanları gibi “Özelleştirme Yasası”ndan yararlanmaları gerektiğine inandıklarını söyledi.  Başbakan’ın bu konuda büyük irade ortaya koyduğunu belirten Erk, bu sonucun CTP-BG’ye mal edilemeyeceğini sonucun 69 eski KTHY (CAS) çalışanına ait olduğunu aktardı.
Çadır sökme eyleminden sonra CTP yetkilileri çalışanlara kurabiye ve meyve suyu ikram ederek, sohbetler edildi.


Yücelen: “Mücadele etmeden hiçbir şey kazanılamaz”
Osman Yücelen, yaptığı konuşmada  118 günlük mücadelenin ardından Başbakan ile varılan mutabakattan sonra eylemlerine nokta koyduklarını dile getirerek, Başbakanın yazılı taahhüt vermesinin ardından önce açlık eylemini kaldırdıklarını ardından dün çadır eylemlerini de Ocak ayına kadar arkadaşları ile anlaşarak askıya alıp kaldırma kararı aldıklarını belirtti.
3 Temmuz 2014’te 69 kişi ile bir yola çıktıklarını ve arkalarında basın, sivil toplum örgütleri ve sendikaların desteğini bulduklarını söyleyen Yücelen, “Hakkı yenmeyecek bir kişi de Kutlay Erk’tir. Hep yanımızda ve ayni çizgide durdu. MYK üyelerinin ayrıca UBP ve TDP’nin de desteğini aldık” dedi.
Yücel, Hükümetin iki tarafı ile uzlaşmaya vardıklarını da aktararak, mücadele etmeden hiçbir şeyin kazanılamayacağını ve ocak ayında ise işlerinin başına dönmeyi beklediklerini vurguladı.


Erk: “Başbakan bu konuda büyük irade ortaya koydu”
CTP- BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ise konunun kendilerine geldiği zaman yasal olarak da incelediklerini ve 69 çalışanın diğer eski KTHY çalışanları gibi “Özelleştirme Yasası”ndan yararlanmaları gerektiğine inandıklarını söyledi.  Parti görüşü olarak da bunu savunduklarını belirten Erk, hükümet ile konuyu paylaştıklarını ve sonunda 69 çalışanın işe alınması konusunda mutabakata vardıklarını aktardı. Erk, 118 günlük eylem süresi zarfında 69 çalışanın, barışçıl bir eylem yaptıkları için kutlayarak, “Parasızlığa ve açlığa tahammül ettiler. Provokasyonlara tahammül ettiler. Onların üzerinden siyaset yapmaya çalışanların girişimlerine dahi tahammül ederek olgunluk içerisinde eylemlerini sürdürdüler” dedi. Kutlay Erk, açlık grevinin içlerini yakan bir grev olduğuna dikkat çekerek, CTP-BG’nin açlık grevlerini çok iyi bilen bir parti olduğunu aktardı. Başbakan’ın bu konuda büyük irade ortaya koyduğunu belirten Erk, bu sonucun CTP-BG’ye mal edilemeyeceğini sonucun 69 eski KTHY (CAS) çalışanına ait olduğunu aktardı. Ocak ayı içerisinde işlerine döneceklerini de vurgulayan Erk, çadır ve pankartları kaldırmakla bir sorunu daha çözmüş olduklarını ancak önlerinde daha çözecek sorunlar olduğunu belirtti. CTP-BG Genel Sekreteri Erk, kalan sorunların da çözülmesi için hükümete gerekli desteği vereceklerini de söyledi.

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur