1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘C Star’ gemisi yakıt alıp adadan ayrılıyor
‘C Star’ gemisi yakıt alıp adadan ayrılıyor

‘C Star’ gemisi yakıt alıp adadan ayrılıyor

Akdeniz’deki mültecilerin önünü kesmeyi hedeflediği iddia edilen C Star adlı geminin bugün yakıt alarak limandan ayrılması bekleniyor…

A+A-

 YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu, geminin dün limana yaklaştığını, acente tayin ettiğini belirterek, normal giriş yaparak muhaceret ve sahil güvenlik tarafından kontrol edildiğini ve bugün yakıt alıp limandan ayrılacağını açıkladı

“Avrupa’nın kimliğini koruma ve İslamlaşmasını önleme” iddiasındaki çevrelerin oluşturduğu “Defend Europe” (“Avrupa’yı Koru”) örgütünün kiraladığı ve Akdeniz’deki mültecilerin önünü kesmeyi hedeflediği iddia edilen C Star adlı geminin bugün yakıt alarak limandan ayrılması bekleniyor.

Özellikle Avrupa medyasında “aşırı sağcıların gemisi” olarak da tanımlanan C Star gemisi, önceki gün saat 13.30’da Mağusa Limanı’na yaklaşmıştı.

Liman Başkanı: Sahil Güvenlik inceledi, yasa dışı bir durum yok

YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu, geminin dün limana yaklaştığını, acente tayin ettiğini belirterek, normal giriş yaparak muhaceret ve sahil güvenlik tarafından kontrol edildiğini açıkladı.

Geminin normal gemi gibi giriş yaptığını aktaran Dökmecioğlu, geminin bugün akaryakıt alıp limandan ayrılacağını söyledi.

Sahil Güvenliğin iki gün boyunca gemiyi incelediğini ve tüm sertifikalarının geçerli olduğunu kaydeden Dökmecioğlu, gemide çalışanların yeterlilik belgelerinin de geçerli olduğunu, yasa dışı bir durum olmadığını ifade etti.

Bu arada İndependent Gazetesi haberine göre C Star gemisinin, Süveyş kanalından geçerken mürettebat listesinin eksik olduğu için durdurulduğu belirtildi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2899 defa okunmuştur
İlgili Haberler