1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. C-Star gemisi Girit'e sokulmuyor
C-Star gemisi Girit'e sokulmuyor

C-Star gemisi Girit'e sokulmuyor

Mağusa limanına girmeyi başaran tartışmalı C-Star gemisinin Girit açıklarında bulunduğu ancak Girit yetkililerinin kendisine limana giriş izni vermediği belirtildi.

A+A-

 

 

Aşırı sağcıların Akdeniz’deki mültecilerin hareketlerini engellemek ve “gerekirse gemilerini batırmak” amacıyla kiraladıkları ve geçtiğimiz hafta Mağusa limanına girmeyi başaran tartışmalı C-Star gemisinin Girit açıklarında bulunduğu ancak Girit yetkililerinin kendisine limana giriş izni vermediği belirtildi.

Ierapetra kentine onlarca anti-faşist gösterici giderek C-Star’a karşı gösteri yaparken, aşırı sağcıların bu gemisinin limana girişine karşı çıkıyorlar.

KATHIMERINI’nin haberine göre Pazartesi gecesi Ierapetra Belediye Başkanı Theodosios Kalancakis yaptığı açıklamada, “Her türlü faşizme karşı hayır diyoruz – bu gemiyi kentimizin limanında görmek istemiyoruz” diye konuştu.

“Biz bu kentte 700 mülteciye kucak açtık – bu bölge faşizme geçit vermeyeceğini göstermiştir” diyen belediye başkanının mesajı Yunan yetkililer tarafından C-Star gemi mürettebatına duyuruldu.

Cibuti bayrağı altında bulunan C-Star’ı kiralayan “Defend Europe” adlı aşırı sağcı örgütün gemiyi bundan sonra nereye götüreceği belirsiz…

Öte yandan Kriti Efsyn adlı gazetenin bildirdiğine göre, geminin Girit’te herhangi bir limana sokulmamasına ek gerekçe olarak Mağusa limanına girmiş olması gösteriliyor.

Gazeteye göre anti-faşist örgütler bir araya gelerek İerapetra Liman Başkanlığı’na ve Avrupa Sosyalist Partisi’ne birer mektup göndererek, geminin Girit’te herhangi bir limana sokulmamasını talep etti. Mektupta, “Aşırı sağcılara herhangi bir anlaşma çerçevesinde herhangi bir misafirperverlik gösterilmemelidir çünkü bu adamızın mücadeleleri ve tarihçesine hakaret olur” denildi.  Mektupta Savcılık Ofisi’nden de geminin herhangi bir limana yaklaşmaması için önlem alması talep edildi.  Mektupta ayrıca, “Giritliler olarak bu sembolizmi ortaya koymanın yanı sıra, birkaç gün önce bu utanç gemisinin işgal altındaki yasadışı limanında bulunduğunu ve bu nedenle hukuki sorunları da dikkate almamız gerektiğini ortaya koymalıyız” denildi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4104 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler